Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

No Sleep Festival i ove godine donosi besani vikend u Beograd

Dosadašnji line-up dobio bogato pojačanje

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 12 October 2019
No Sleep Festival i ove godine donosi besani vikend u Beograd

Za manje od mjesec dana Beograd preuzima maratonski No Sleep Festival, koji će tijekom besanog vikenda, od petka poslijepodne 8. studenog do duboko u nedjelju 10. studenog, okupiti tisuće ljudi iz preko više 30 zemalja svijeta.

Nakon predstavljanja prvog vala line-upa, kojim su najavljena imena poput Amelie Lens, Bicep, Mind Against, Kobosi, Anastasia Kristensen i brojni drugi, stigla su i nova pojačanja!

Popisu gostujućih imena pridružuje se mlada zvijezda berlinske techno scene, VTSS, kao i popularna zvijezda vodeće DJ ekipe Burning Man festivala i izdavačke kuće "All Day I Dream", YokoO. Prvog jutra na glavnom danceflooru kluba Drugstore nastupit će i Human Rias, rezident kultnog minhenskog kluba MMA, s kojim će DJ pult podijeliti i regionalni techno producenti sa zavidnom internacionalnom karijerom, Lag i Forest People, a već sutradan u isto vrijeme i na istom mjestu uz perjanicu ADID ekipe vrtjet će i uzdanice beogradskog progressive zvuka, Bokee i Popi Divine.

Fantastični setovi već su najavljeni za petak, 8. studenog na glavnoj festivalskoj lokaciji u Glavnom Hangaru u Luci Beograd uz izvođače među kojima su Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser i mnogi drugi čija će imena uskoro biti poznata javnosti. Prikladnu završnicu ovog spektakularnog programa priredit će VTSS u subotu ujutro na službenom afteru u Drugstoreu. Ova umjetnica poljskog porijekla polako zauzima poziciju vodećeg izvođača novog berlinskog vala, a sirovim pristupom techno, acid, EBM, pa čak i hardcore žanrovima osvaja publiku širom svijeta, kako svojim setovima, tako i izdavanjem materijala za etikete Skin i Haven i doprinosu njujorškom kolektivu Discwoman. Slavu je stekla kao rezident kultnih Brutaż događaja u Varšavi, i u svom matičnom klubu Jasna1, dok danas redovno nastupa u klubovima kao što su berlinski Berghain, amsterdamski De School, madridski Mondo i londonski fabric.

Upravo ova, jedna od vodećih svjetskih institucija elektronske muzike, na svega par odabranih svjetskih lokacija među kojima se našao i Beograd, ove godine obilježava 20 godina besprijekornog rada. Program velike proslave londonskog kluba fabric na No Sleep Festivalu 9. studenog predvode DJ tandemi Bicep i Mind Against, danska zvijezda Anastasia Kristensen, kao i rezidenti kluba Terry Francis i Anna Wall. Snažne emocije iz Glavnog Hangara u Luci Beograd bit će prenesene i na službeni afterparty drugog festivalskog dana, jer u kultni Drugstore sa svojim blendom francuske zavodljivosti i australijske neposrednosti stiže YokoO. Nakon što je guru "All Day I Dream" ekipe Lee Burridge prošle godine nastupio na No Sleep Festivalu, a potom na No Sleep binu Exita doveo i cijelu svoju ekipu, i ove godine Beograd je nezaobilazan za ADID porodicu čiji će zvuk u trosatnom setu predstaviti producent čiji je album "Nothing Can Compare" već obilježio godinu na izmaku.

Za ovogodišnji No Sleep Festival vlada ogroman interes, te će Beograd 8. i 9. studenog ugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske glazbe iz preko 30 zemalja svijeta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a ograničeni kapacitet kolosalnog Glavnog Hangara u Luci Beograd, već je dostigao prvu trećinu i ovim tempom ide k rasprodaji prije festivala. Cijene ulaznica u prvoj i najpovoljnijoj redovnoj seriji su 190 kn za standardnu festivalsku i 340 kn za VIP narukvicu, a kupiti se mogu na Entrio.hr.

Glazbena platforma No Sleep koju je kreirao EXIT, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svjetske elektronske i klupske scene, a No Sleep događaji održani su u nekim od najvećih metropola kao što su New York, London, Moskva, Sao Paulo, Barcelona, Rim i drugi. I ove godine, No Sleep se vraća u Beograd, i to u svom festivalskom formatu od 48 sati programa na nekoliko različitih lokacija, gdje će osim spektakularnih događaja u Luci Beograd, biti održani i razni dnevni partyji, ali i No Sleep konferencija na kojoj su i prošle godine govorile neke od vodećih zvijezda festivala.

Loading...
Loading...