Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nominacije za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector saznat ćemo 14. siječnja

Očekuju se nominacije u osam kategorija

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 13 January 2022
Nominacije za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector saznat  ćemo 14. siječnja

Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine i Bass singl godine kategorije su u kojima će se dodijeliti statua nagrade ELECTOR, 3. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, a organizatori su najavili da će proglašenje nominacija biti 14. siječnja u 12h, u studiju Unisona. Bit će nagrađen i DJ godine, kojeg će, ususret dodjeli, odabrati publika online glasanjem. Publika će nominacije saznati putem YouTube kanala te Facebook stranice nagrade ELECTOR!

Žiri sastavljen od 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu, u dva je kruga predložio, a zatim i nominirao sve, za koje su smatrali da su ostavili značajan trag na elektroničkoj sceni u protekloj godini, a tko će odmjeriti snage u osam kategorija saznat ćemo uskoro.

ELECTOR je nastao iz potrebe za nagradom koja osnažuje, povezuje i afirmira hrvatsku elektroničku scenu i konačno je stavlja tamo gdje joj je i mjesto – uz bok svim ostalim, već odavno priznatim čimbenicima hrvatske glazbe. S obzirom na činjenicu da hrvatska elektronička glazbena scena, iz godine u godinu, bilježi sve veći broj izdanja te uspjehe na regionalnoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, pokretanje godišnje nagrade za elektroničku glazbu pokazalo se kao logičan slijed događaja. Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Load the next article
Loading...
Loading...