Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kruna Notorious B.I.G.-a prodaje se na aukciji

Na aukciji su se našla i Tupacova ljubavna pisma

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 15 September 2020
Kruna Notorious B.I.G.-a prodaje se na aukciji

Čitav niz predmeta iz “Zlatnog doba” hip-hopa, uključujući krunu Notorious B.I.G.-a i ljubavna pisma koje je napisao Tupac Shakur, stavljeni su na aukciju. Biggie je slavnu krunu nosio kad ga je Barron Claiborne fotografirao kao kralja New Yorka 1997. Procjenjuje se da se prodaje za iznos između 200.000 i 300.000 dolara. Arhiva od 22 ljubavna pisma koja je Tupac pisao svojoj srednjoškolskoj djevojci Kathy Loy od 1987. do 1988. godine, mogla bi donijeti najmanje 60.000 dolara.

Ostali predmeti koji idu na dražbu uključuju 'Push It' jakne grupe Salt-N-Pepa, šareni dijamantni povez za oko Slick Ricka, zlatni i dijamantni MTV prsten koji je nosio Fab 5 Freddy te petodijelni bubanj koji je, na nastupima i u studiju koristio Questlove iz The Rootsa. Prodaje se više od 120 stvari - jedinstvenih predmeta, nakita, suvenira, slika, fotografija, modnih komada i još mnogo toga.

Aukciju je organizirao Sotheby’s u New Yorku u suradnji s bivšom predsjednicom Tommy Boy Recordsa, Monicom Lynch. Dio prihoda donirat će se fondaciji Queens Public Library i neprofitnoj omladinskoj organizaciji Building Beats, koja kroz DJ i glazbene programe podučava tehnološke, poslovne i voditeljske vještine.

Dražba počinje danas, 15. rujna. Saznajte više na webu Sotheby'sa a neke od predmeta pogledajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...