Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova knjiga slavi preko 100 žena u hip hopu

“The Motherlode” je ilustrirana knjiga koja govori o ikonama kao što su Lauryn Hill i Missy Elliott

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 2 February 2021
Nova knjiga slavi preko 100 žena u hip hopu

“The Motherlode: 100+ Women Who Made Hip Hop” nova je knjiga koja slavi pionire, točnije pionirke ovog žanra. U izdanju Abrams Booksa, “The Motherlode” govori o hip hop ikonama poput Missy Elliott (na slici) i Lauryn Hill te ih profilira uz prigodne ilustracije. Također se spominju i Roxanne Shanté, Nicki Minaj, Lizzo i Cardi B.

U opisu knjige piše: “Neke od ovih žena bile su samostalne; druge su ubačene u kalup, prisiljene stajati uz nekog od muškaraca u velikim rap crewovima. Neke su zarobljene u čudnom kritičnom prostoru između MC-a koji zaslužuje poštovanje i - objekta. One su umjetnice, autorice, ponekad ženstvene a nekad i eksplicitne. Ova knjiga opisuje svaku od tih žena, njihov glazbeni proboj i napredak u karijeri te načine na koje je svaka od njih pomogla promijeniti kulturu rapa.”

Knjiga u SAD-u izlazi danas, 2. veljače a 18. veljače će se objaviti Velikoj Britaniji. Autor knjige je književnik Clover Hope, koji je prethodno pisao za magazine kao što su Vibe, XXL, Vogue i New York Times.

Load the next article
Loading...
Loading...