Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Berlinski noćni život neće se vratiti u normalu prije kraja 2022., predviđa Clubcommission

Predsjednica Pamela Schobeß pozvala je lokalne i državne vlade da nastave s financijskom potporom i nakon lipnja

  • Mixmag I Foto: Simon Tartarotti/Unsplash
  • 1 February 2021
Berlinski noćni život neće se vratiti u normalu prije kraja 2022., predviđa Clubcommission

Berlinski Clubcommission smatra da će trebati još gotovo dvije godine da se noćni život vrati u stanje prije pandemije. Ovo predviđanje iznijela je Pamela Schobeß, predsjednica ove krovne organizacije noćnog života Berlina, ujedno i voditeljica kluba Gretchen. Rekla je za rbb24: “Mi smo prvi koji smo zatvoreni i posljednji kojima će se dozvoliti otvaranje.” Schobeß je napomenula i da su događaji planirani za ožujak 2021. već odgođeni za iduću godinu te je pozvala lokalne i državne vlade da nastave financijski podupirati sektor čak i kad mjere popuste, rekavši: “Ne možemo krenuti od nule do sto.” Vladina podrška trenutno im je osigurana do lipnja ove godine.

Pročitajte i ovo: Primavera održala party bez socijalne distance i s brzim korona testovima, nitko se nije zarazio

RA je razgovarao s predstavnikom iz :// about blank, koji se složio da “2021. zapravo ne obećava da će biti bolja od protekle 2020.”, dodajući: “Klupska kultura ovisi o intenzitetu, bliskosti, kontaktu, opojnim noćima, dijeljenju i razmjeni. Sve dok postoji rizik od eksponencijalne infekcije i dok ljudi svakodnevno umiru od virusa COVID-19, ne očekuje se povratak na plesni podij. Koronakriza pojačava kapitalističke nepravde i pogoršava društvenu podjelu, tako da se ekonomski uvjeti za bezbrižni clubbing također znatno pogoršavaju. U kojoj se mjeri uopće može revitalizirati berlinski noćni život, kakav smo imali prije korone, teško je predvidjeti.”

Tresorov Dimitri Hegemann je nešto optimističniji, izjavio je za rbb24 kako “djelujemo precizno i vrlo čvrsto kalkuliramo. Nadamo se daljnjim potporama i vjerujemo da će sunce ponovno zasjati u srpnju.”

Prošlog mjeseca Njemačka je najavila tzv. fond za otkazivanje u iznosu od 2,5 milijarde eura za pokrivanje troškova događaja planiranih za drugu polovicu 2021. koji bi mogli biti otkazani zbog korone. UK Music nedavno je upozorio da će britanski glazbeni festivali biti otkazani ove godine, osim ako vlada Velike Britanije ne ponudi sličnu podršku. Glastonbury je već otkazao svoje 2021. izdanje, makar je osnivač Michael Eavis izjavio da želi organizirati manju verziju nekad u rujnu.

Load the next article
Loading...
Loading...