Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Objavljene nominacije za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector

Dodjela prvog Electora održat će se 03. veljače u Tvornici kulture

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 14 January 2022
Objavljene nominacije za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector

Proglašenje nominacija za prvo izdanje nezavisne novinarske nagrade ELECTOR održalo se 14. siječnja u studiju Unisona. Dodjela prvog Electora održat će se 03. veljače, u Tvornici kulture.

Nominacije su pročitali: Dražen Baljak, direktor nagrade ELECTOR, Arsen Pavešić, umjetnički direktor nagrade te Iva Vukšić, voditeljica odnosa s javnošću u Iskonu. Proglašenje nominacija je moderirala voditeljica Ida Prester. Kandidate je, u osam kategorija, predlagao žiri sastavljen od 20 glazbenih novinara, posebno stručnih upravo na području elektroničke glazbe. Kategorije prvog ELECTORA su: album/kompilacija godine, remiks godine, event godine;techno, house i bass singl godine te new (s)elector i DJ godine, u kojoj će o pobjedniku odlučivati publika, online glasanjem od 17. siječnja.

Najveći broj nominacija za prvi ELECTOR osvojio je Petar Dundov koji je nominiran u 4 kategorije, dok se u 2 kategorije pojavljuju Egoless, Ilija Rudman i Jan Kinčl. U kategoriji albuma/kompilacije godine, nominirana su 2 albuma i 2 kompilacije: Egolessov ''The Only Way Out Is Through'' te grupa Kozmodrum i njihov istoimeni album, odnosno kompilacije ''Eddy Ramich presents Croatian Blue'' i ''Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project''. Za remiks godine su nominirani Andrea Ljekaj s remiksom za Je Veux i ''The First Song'', Filip Motovunski i njegov remiks za ''Dubbing with the Observer'' kolektiva King Tubby & The Observer All Stars te Demianov ''Robert's Melancholia'' u remiksu Petra Dundova. Za event godine će se boriti Velvet Festival, Volta X Boiler Room Zagreb i Wake The Lake Festival. Techno singl godine će se birati između ''Only You Can Make Me High'' DJ Jocka, ''Ubermoda'' Petra Dundova i Gregora Treshera te Zarkoffove ''Insomnie''. House singl godine bit će ''Meisie'' Fickia Mongera, ''Suede'' Jana Kinčla i Regisa Kattiea ili ''Morning Glory'' Petra Dundova i Ilije Rudmana, dok je za bass singl godine, izbor pao na: 207 i ''MKV'', Egolessa i ''Thank You (Hvala)'' te ''Snake Lies'' Kodina i Tashe Baxter.

U kategoriji new (s)elector, za novo ime na domaćoj DJ sceni, snage će odmjeriti dvije djevojke i dva momka: Elena Mikac i Stephanie Prekali, odnosno Makarun i Time To Sleep, dok će se za nagradu DJ-a godine po izboru publike boriti čak 9 nominiranih DJ-a: Borut Cvajner, DJ Ogi, Ilija Rudman, Insolate, Jan Kinčl, Matroda, Mimi, Petar Dundov i Tom Bug.

Sve novosti oko nagrade ELECTOR pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/. Pokretači ELECTORA su DJ sekcija HGU-a i HDS, uz koprodukciju i organizaciju Tvornice kulture i Unisona te Iskon u ulozi sponzora.

Load the next article
Loading...
Loading...