Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Od danas zeleno svjetlo kulturnim događajima

Nacionalni stožer civilne zaštite odobrio održavanje kulturnih događaja od 18.svibnja

  • Mixmag I Foto: Isabella Mendes
  • 18 May 2020
Od danas zeleno svjetlo kulturnim događajima

U paketu odluka oko popuštanja mjera uslijed globalne pandemije koronavirusa, Nacionalni stožer civilne zaštite dao je zeleno svjetlo za održavanje kulturnih događaja, počevši od danas, 18. svibnja. U odluci se izričito spominje održavanje koncerata, kazališnih i kino predstava pa i rad kladionica i automat klubova, no odnosi li se to i na rad noćnih klubova, nije posve jasno.

Unatoč tome i ako iz stožera ne stigne službeni demantij, klubovi bi mogli krenuti s organiziranjem manjih događaja već od idućeg vikenda. No, epidemiolozi podsjećaju kako se i dalje treba pridržavati mjera, kako ne bi došlo do ponovnog širenja koronavirusa. U skladu s tim upozorenjima, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u petak je objavio niz preporuka za sve organizatore umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija. Kao glavnu preporuku, HZJZ je naveo održavanje manifestacija na otvorenom, što je posebno odjeknulo među organizatorima ljetnih open-air događaja. Sve preporuke možete detaljno proučiti na stranicama HZJZ.

Istovremeno, iz Gradske skupštine Grada Zagreba stigla je informacija koja ovoj odluci nimalo ne ide u prilog. Naime, Grad Zagreb je obustavio financiranje javnih potreba u kulturi grada za ovu godinu.

Load the next article
Loading...
Loading...