Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Ilija Rudman

U njegovom se studiju krije carstvo analogne opreme a evo što se krije u njegovim setovima

  • Roberta Novosel I Foto: Tillate
  • 16 May 2020
My Top 3 Essentials: Ilija Rudman

Ilija Rudman pravi je ljubitelj analognog zvuka i kolekcionar vinyla koji za svoje setove stvari pronalazi kopajući po skrivenom blagu. Njegovi setovi vrve funkom i discom, a osim na domaćem terenu njegovo ste ime mogli zamijetiti i na legendarnom line up-u Fabrica te mnogih festivala. Svoj prvijenac “Reveal” izdao je 2011. godine dok se par godina nakon vraća sa albumom “True Colours” za koji mu je glavna ideja bila stvoriti zvuk koji će nas vratiti u osamdesete te podsjetiti na ono organsko što kod nas nije toliko zastupljeno. Vlasnik je Imogen Recordingsa koji je osnovao sa Antoniom Žužom, a na tu odluku odlučili su se zbog objave remixa The Brand New Heaviesa. U njegovom se studiju krije carstvo analogne opreme, a što se krije u setovima, saznajte u nastavku.

1. NELSON BISHOP - ALICE ET LES ALOES (Darshan Jesrani Coup De Soleil Mix)

2. I: CUBE - VACCUM JACKERS (Maurice Fulton Remix)

3. LINKWOOD FAMILY - MILES AWAY

m: Zašto baš te stvari?

IR: Nezaobilazne ili ne, svakako se nalaze u toj kategoriji jer savršeno pristaju u film koji stvaram za vrijeme setova. Bilo za otvaranje, dance ritual ili odjavu, uvijek su tu da u pravom trenu pruže užitak meni samom, kao i publici na plesnom podiju.


m: Kako si otkrio te stvari?

IR: Dugogodišnji sam kolektor vinyla te sam najviše stvari otkrivao na vrlo staromodan način, provodeći sate po raznim shopovima svijeta. Uvijek bi extended gig weekend upotpunio sa nekim novim naslovima u torbi pri povratku, tako da danas inspiraciju pronalazim kopajući po vlastitim policama te me to iskustvo uvijek i nanovo ispuni.

m: Kako publika reagira na njih?

IR: Publika reagira uvijek na način kako sam i sam reagirao u trenu otkrivanja istih. Ima nešto posebno i bezvremeno u toj produkciji što nikog ne ostavlja ravnodušnim. “Osmijeh, sreća i sloboda” je reakcija koja se dešava i veseli nas sve zajedno.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...