Menu
Home Novosti Menu
Moda

Odjeća napravljena od festivalskih šatora

Beth Cosmos i Matt Crack pronašli su svoj način kako smanjiti zagađivanje okoliša koristeći brojne šatore ostavljene nakon koncerata i festivala

  • Roberta Novosel I Foto: Instagram i YouTube screenshot
  • 8 January 2020
Odjeća napravljena od festivalskih šatora

Svake godine samo u Velikoj Britaniji ostavljeno je preko 200 000 šatora nakon festivala, a kada bismo pribrojili i ostatak svijeta, broj bi se itekako povećao. Sve više postajemo svjesni činjenice koliko svakodnevno zagađujemo okoliš, a Beth Cosmos i Matt Crack pronašli su način kako spriječiti zagađenje, točnije kako iskoristiti ostavljene šatore.

Nakon što je 2016. godine za vrijeme festivalske sezone Beth ugledala sve napuštene šatore koje nitko nije ponio kući, došla je na ideju da se oni mogu iskoristiti. Bivša studentica modnog dizajna za svoj je završni rad odlučila pisati o povezanosti modne industrije i održivosti što je kasnije i realizirala. Shvativši da su šatori izrađeni od nepropusnog materijala, odlučila je od njih izraditi jakne za kišu, za djecu i odrasle, što ju je dovelo do osnivanja kompanije koju je nazvala “Billygoats & Raincoats”. Trenutno je to samo online shop koji je krenuo u pogon u prosincu. Svi kupci imaju pravo na godinu dana besplatnih popravaka, a također ih imaju pravo i vratiti te ih prenamijeniti za nešto drugo.

Osim jakni, izrađuje i tzv. tote bags izrađene od šatora, a idealan su izbor za kupnju namirnica kada želimo izbjeći klasične plastične vrećice. Interesantna činjenica je da se od jednog šatora za dvije osobe mogu izraditi čak četiri jakne. Matt Crack također je iskoristio šatore kako bi od njih napravio ruksake i torbice oko struka koje se je nazvao crackpacs.

Uz šatore, kao dio svojih ruksaka koristio je i obično uže kojim je povezao zip. Izgledaju potpuno ludo i možete ih pronaći u različitim bojama.

Ako još uvijek mislite da ne možete iskoristiti vaše šatore nekoliko puta za kampiranje, nemojte ih baciti već ih namijenite za izradu nekog kul modnog dodatka!

Load the next article
Loading...
Loading...