Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Osnovan We Move Music - hrvatski music export office

  • Mixmag Adria I Foto: wemovemusic.hr
  • 27 September 2022
Osnovan We Move Music - hrvatski music export office

Hrvatska je, od danas, dobila Ured za izvoz glazbe (Music Export Office), pod nazivom We Move Music. Riječ je o dugo očekivanom uredu koji je prisutan u velikom broju država, a koji se bavi distribucijom kvalitetne nacionalne glazbe u druge krajeve svijeta, povezivanjem s drugim uredima s istom namjenom te predstavljanjem odabranih izvođača u aktualnoj godini na festivalima i glazbenim prezentacijama.

Osnivači We Move Music ureda su Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika (HUOKU) i Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG), dok tim Ureda za izvoz glazbe Hrvatska čine Dražen Baljak, Mirko Burazer, Davor Drezga, Ante Zvonimir Stamać i Frane Tomašić.

Osim glavnog zadatka pozicioniranja hrvatskih izvođača na globalnu scenu, We Move Music će biti logistička i financijska podrška glazbenicima na turnejama i showcase festivalima, a pružat će i usluge pravnog i poslovnog savjetovanja svim glazbenicima. Prvi showcase festival i glazbena konferencija, po uzoru na one u organizaciji Music Export Officea u drugim državama, već je u planu za 2023. godinu...

Detaljne informacije potražite na službenim stranicama We Move Music...

Load the next article
Loading...
Loading...