Menu
Home Novosti Menu
Eventi

PEZNT: ''Hrvatska je prepuna interesantnih lokacija koje su potencijal za razvoj projekta Mixmag Adria Outdoor''

Mixmag Adria Outdoor Festival otvara festivalsku sezonu na otoku Krku

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 25 May 2022
PEZNT: ''Hrvatska je prepuna interesantnih lokacija koje su potencijal za razvoj projekta Mixmag Adria Outdoor''

Plaža Medane u Puntu, ugostit će, 10. lipnja, od 19h, prvi Mixmag Adria Outdoor Festival koji će, tako, otvoriti ovogodišnju festivalsku sezonu na otoku Krku. Festival je, za svoje prvo izdanje, zamišljen kao jednodnevni event na kojem će vas zabavljati domaće DJ snage: Amor, Ana Antonova, Boo Dale, PEZNT i DJ Demian, inače novi alter-ego Damira Martinovića Mrleta kojem će ovo biti premijerni nastup. U seriji mini intervjua, doznajemo što o cijelom projektu i nadolazećoj ljetnoj sezone, misle naši izvođači, a slijedi nam PEZNT...

Ulaznice za prvi Mixmag Adria Outdoor Festival dostupne su u sustavu Entrio.

M: Adria Outdoor Session, a sad i Festival, je malo drukčiji pristup promociji hrvatskog turizma - kakvo je tvoje mišljenje o ovakvoj promociji Hrvatske?

P: Od prvog dana je, u planu, bio festival kao logičan nastavak na streamove koji su bili jedina opcija za promociju glazbene vizije domaćih umjetnika. Streamove smo u početku imali iz studija, praznog kluba ili dnevnog boravka nekog od umjetnika, još dok je vladao lockdown, ali ubrzo nakon što su se stvorili uvjeti, odradili smo niz streamova s atraktivnih lokacija na otoku Krku koje su se pokazale puno zanimljivije ljubiteljima glazbe. Smatram da je ova kombinacija vrlo bitna i za promociju glazbenika kao i za promociju same destinacije.

M: Treba li hrvatskom turizmu više ovakvih kampanja, s obzirom na popularnost glazbenih festivala na Jadranu?

P: Mislim da treba. Manje-više, konstantno, gledamo iste lokacije, a izbor je velik. Hrvatska je prepuna interesantnih lokacija koje imaju i povijesnu priču, tako da je to velik potencijal za razvoj ovog projekta i širenje na ostatak Hrvatske.

M: Dočekali smo i ukidanje korona-mjera i čini se kako je scena živnula. Kakvi su tvoji dojmovi zasad?

P: Posljednja četiri tjedna su super, podsjetilo me sve na rekordnu 2019. i volio bih da tako ostane...

M: Kakva su tvoja očekivanja od prvog post-pandemijskog ljeta koje je pred nama?

Uvijek imam velika očekivanja, ali sam i dosta realan kada je u pitanju procjena. Sve je još uvijek klimavo i stvari se mogu jako brzo promijeniti. Ono što me brine je što se pojavilo dosta organizatora koji na brzinu žele zaraditi i iskoristiti otvaranje, organizirajući prevelik broj evenata i festivala koje publika ne može ispratiti. Imamo situacija da, u jednom danu/vikendu, u istom gradu gostuje 4-5 stranih izvođača. Mislim da to nije dobro za scenu, niti za organizatore i siguran sam da će dosta njih izgubiti novac i odustati. S druge strane, vjerujem da ćemo, upravo zbog toga, ući u novu i zdraviju sezonu 2022/23, s kristalno čistom situacijom i dobrim temeljima za unapređenje scene.

Load the next article
Loading...
Loading...