Menu
Home Novosti Menu
Tech

Napravite kod kuće svoj vinil

Phonocut bi mogao revolucionirati cijelu vinil industriju

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 14 October 2019
Napravite kod kuće svoj vinil

Phonocut je naprava koja omogućuje svakome da kod kuće, sam, izradi 10-inčne vinilne ploče i to u roku od 30 minuta. To je prvi takav uređaj u vinilnoj industriji, sposoban za takvu vrstu neposredne i jednostavne izrade vinila.

Da biste napravili ploču, sve što vam treba je digitalna snimka i pripadajuća aplikacija koja oblikuje i uređuje pjesmu kako bi audio odgovarao vinilnom zapisu. Nakon toga, u Phonocut priključite audio kabel, poput priključka za slušalice, i pritisnete play. Dijamantna igla će potom zvučne valove utisnuti u vinil. Na svaku stranu ploče može stati oko 10-15 minuta zvuka.

Osnivač Phonocuta, Florian "Doc" Kaps, rekao je za Wired: "Digital ima veliki problem, znate - nije stvaran. Da, ima jednostavan pristup, ali samo ga možete vidjeti i čuti. Ne možete ga okusiti, ne možete ga pomirisati i ne možete ga dotaknuti.” Ova naprava omogućava korištenje svih osjetila, umjesto da se oslanjamo na jednostranu senzaciju kad su digitalne snimke u pitanju.

Phonocut se pojavio u pravo vrijeme, kad je vinil, ponovno, postao popularan u plesnoj zajednici. Dakle, ako želite započeti s izrađivanjem vlastitih vlastitih vinila, Phonocut je dostupan putem Kickstartera, od sutra, 15. listopada, za 999 eura ili 1.100 dolara.

Load the next article
Loading...
Loading...