Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Virtualni partyji - partijajte od doma

Donosimo popis nekih od partyja koji će se održati ovih dana a u kojima možete uživati bez da izađete iz kuće

  • Roberta Novosel I Foto: Krys Amon/Unsplash i Facebook
  • 20 March 2020
Virtualni partyji - partijajte od doma

S obzirom na cijelu pandemiju koronavirusa, naše normalno funkcioniranje postalo je ograničeno, a samim time odgođeni su ili otkazani svi partyji. Glazbena industrija već je pokrenula fondove kako bi podržali artiste u ovoj teškoj situaciji, no s druge strane sve veći broj klubova i festivala odlučio se za virtualnu varijantu partijanja. Na ovaj način imamo priliku poslušati setove naših najdražih DJ-eva te podržati scenu koja je trenutno najviše zahvaćena.

Ranije smo pisali o tome kako je Defected najavio virtualni festival za 20. ožujka koji će trajati 12 sati i servirati nam najbolje od house glazbe. Imat ćemo priliku poslušati topli groove DJ-eva kao što su Simon Dunmore, Melvo Baptiste, Monki, Joey Negro, Dan Shake, The Vision, The Shapeshifters, Darius Syrossian, Low Steppa te Sam Divine.

Ni Ultra Music Festival nije izostao u ovakvoj vrsti inicijative pa će tako u suradnji sa radio postajom SiriusXM održati virtualni audio festival od 20. do 23. ožujka na kojemu će slušatelji moći uživati u setovima DJ-eva koji su trebali nastupati na otkazanom Ultra Miamiju. Za čagicu u četiri zida sobe zaduženi su Above & Beyond, Afrojack, Armin van Buuren, Lost Frequencies, Major Lazer, Martin Garrix, Nicky Romero i Oliver Heldens.

Svjetski poznati Boiler Room započinje novi live serijal putem kojega će izvođači uživo iz svojih domova prezentirati svoje setove uživo. Osim programa, imat ćete opciju i donirati raznim humanitarnim udrugama. Prva je na redu Global FoodBanking Network koja će osigurati hranu i podršku siromašnima. Nadodali su poruku kako je sada vrijeme da jedni druge podržimo, osobito kada je riječ o izvođačima, izdavačkim kućama, festivalima i svim ostalim kreativnim kompanijama. Čast za prvi DJ set imala je The Black Madonna.

Berlinska klubska scena zajedno se ujedinila kako bi pomogli jedni drugima pa su započeli digitalni klub koji će obuhvatiti sve gradske lokacije u vezi s elektroničkom glazbom. Prva večer virtualnog partija prenosila je setove iz Watergatea u kojemu su gostovali Claptone, Jamiie, Mathew Jonson feat XX ISIS XX, Monika Kruse i Yulia Niko. Za drugu večer koja se održala u Tresoru za DJ pult stali su Delta Funktionien, Headless Horseman i minimal violence. Nemojte propustiti pratiti njihove kanale jer nas sigurno čekaju prave slasne underground delicije.

Regionalna scena također je objeručke prihvatila emitiranje setova kako bismo se svi zajedno ujedinili i preživjeli ovu pandemiju uz glazbu.

Na listi regionalnih festivala našao se Exit koji će svake večeri u 20:20 h sa svima dijeliti dosadašnje nastupe sa prošlih izdanja.

Zagrebački klub Boogaloo 27. ožujka počinje serijal live streama, a za prvu epizodu za glazbene selekcije zaduženi su Shipe, Petar Dundov te CET.

Ni pulska scena ne pauzira jer Klub Kotač svakim danom sa svojim pratiteljima dijeli raznolik sadržaj od DJ setova pa do intervjua.

Osim klubova i festivala i sami DJ-evi pridružili su se dijeliti glazbu na svojim kanalima pa ste tako mogli poslušati što su, među ostalima, pripremili Laurent Garnier, Peach, Saoirse, Blacksoul, Arboretum Kolektiv te Charlotte De Witte čiji set možete pogledati niže.

Load the next article
Loading...
Loading...