Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Post festum druge dodjele nagrada ELECTOR

Objavljen je i ovogodišnji Aftermovie

  • Mixmag Adria I Foto: Filip Kovačević
  • 5 February 2023
Post festum druge dodjele nagrada ELECTOR

U zagrebačkoj Tvornici kulture 1. veljače su po drugi put dodijeljene statue nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR, a nikad bogatija domaća elektronička scena dobila je nove pobjednike koji su itekako zaslužili svoja priznanja. Dojmovi se i dalje sliježu, a dobitnici su nam komentirali svoja izdanja i samu dodjelu nagrada...

"Prijatelj mi je rekao da nam treba priča uz glazbu kako bi ju ljudi mogli doživjeti kao dio kulture i nečega što mogu integrirati u svakodnevicu. Dao mi je za razmišljati i na kraju sam uglazbio zapravo inspiraciju. Makar se radilo o instrumentalnoj glazbi, treba nam riječ. Barem nekakav tekst koji otvara perspektivu i kroz koji pronalazimo nove dimenzije", istaknuo je Petar Dundov koji je dobio nagradu u kategoriji Techno singl/EP godine zahvaljujući izdanju "Cosmic Theatre".

Filip Motovunski s novim izdanjem „Blood Overflow“ slavio je u kategoriji Bass singl/EP godine. "Bez obzira što možemo i bez nagrada jer radimo to ionako, kada dobijemo ovo, sve te filozofije padnu u vodu i baš bude dobar feeling", istaknuo je nakon primanja nagrade. Time To Sleep, pravim imenom Karlo Pavlović, prošle je godine slavio u kategoriji New (S)elector godine, a vjetar u leđa ove mu godine daje priznanje za House singl/EP godine. Nagradu je dobio na račun pjesme "Swampy's Groove". "Za početak bih rekao da nagradu nisam očekivao drugu godinu zaredom tako da mi je ovo potpuno iznenađenje. U svakom slučaju, fakultet ili glazba, ne volim birati. Glazba je za mene strast i to radim s najvećim guštom tako da ovo mi puno znači", rekao je Karlo.

Ivna Ji i njezina pjesma "Rescape" slavili su u kategoriji Electronica singla/EP-a godine, a upravo ona dobila je najveće ovacije u dvorani kada je proglašeno njezino ime. Istaknula je kako joj puno znači podrška prijatelja. "Prvo su prijatelji i roditelji, a onda mačke koje ovim putem pozdravljam. To je to. Bez mačaka nema ništa! Ako one mijauču znači da nije dobro, ako su mirne i slušaju dobro je", kaže Ivna.

New (S)elector godine po izboru žirija nagrade ELECTOR je Elena Mikac, koja svoje oduševljenje nije skrivala, a ni koliko joj nagrada znači. "Znači mi jako puno. Značila bi mi i samo nominacija ali ovako kada me žiri prepoznao i odabrao, nemam riječi", rekla je Elena. DJ godine, po izboru publike, postala je Ana Antonova. "Nije mi dobro još uvijek! Nominacija mi je već bila velika stvar jer kad sam vidjela imena koja su nominirana, bilo mi je užasno drago da sam među njima. Još dobiti nagradu je, ne znam evo, baš... Nisam se uopće pripremila za ove stvari", nije skrivala oduševljenje Ana.

MO:DEM festival je proglašen Eventom godine, a Val Vašar je primio nagradu. "Zapravo, nije stvar nikad bila do nagrada nego više do druženja, upoznavanja novih ljudi, do minglanja – do svega onoga što je hrvatska glazba predstavljala. To je odmak od rokenrola, odnosno ustaljene neke spike o tome tko je bolji, tko je veća faca i tko ima više sljedbenika. Mislim da bi sve ove nagrade trebale približiti ljude, približiti organizatore, ljude koji se bave time da se bolje upoznaju i više surađuju. Elektronska plesna glazba bi trebala inzistirati na tome, a to je suradnja, prijateljstvo i ples", zaključio je.

Load the next article
Loading...
Loading...