Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Knjiga 'What Do You Call It?' govori o povijesti UK rapa

Sadrži originalne intervjue s glavnim imena britanskog rapa još iz 1980-ih

  • Mixmag/Pexels
  • 30 September 2024
Knjiga 'What Do You Call It?' govori o povijesti UK rapa

Nova knjiga pod nazivom 'What Do You Call It?' istražit će povijest i evoluciju britanskog rapa, od ranih 1980-ih do danas. Knjigu je napisao David Kane, objavit će je Velocity Press 22. studenog, a sadržavat će originalne intervjue s pionirima UK rapa kao što su Malcolm McLaren, Soul II Soul, Tricky, Roots Manuva i Roll Deep, ali i suvremena imena kao što su Dave, CASISDEAD, Little Simz, Loyle Carner, i Skengdo x AM.

Naslov knjige referenca je na Wileyevu stvar iz 2004. godine, 'Wot Do U Call It?’, koja se smatra glavnom pjesmom kojom Grime izlazi iz sjene UK Garagea. Knjiga će istraživati i utjecaj soundsystem kulture, punka i ravea, kao i socioekonomiju, spol, identitet, disrupciju glazbene industrije i inovacije na rap sceni, koji pokrivaju žanrove poput Britcorea, UK hip hopa, Trip Hopa, Garagea, Grimea i Drilla.

A evo što piše u objavi uoči izdanja knjige: “U srpnju 2019., jedanaest godina nakon što je Jay Z postao prvi hip-hop umjetnik koji je bio headliner na Glastonburyju, Stormzy je postao prvi engleski reper kojem je to isto uspjelo. Noseći prilagođeni prsluk koji je dizajnirao Banksy, reper iz South Londona pružio je eksplozivni nastup koji je završio zahvaljujući "legendama što su probile put”, spominjući imena kao što su Wiley, Dizzee Rascal i Giggs. Unatoč tome koliko se to malo vjerojatno činilo desetljećima, UK Rap je postao čvrsti dio pop glazbe i većeg hip-hop kanona.”

Knjigu možete pred-naručiti OVDJE. Ako to napravite do 22. listopada, i vaše ime će se tiskati u knjizi.

Load the next article
Loading...
Loading...