Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Andy Barker iz acid house benda 808 State

Vijest su potvrdili članovi benda

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 8 November 2021
Preminuo Andy Barker iz acid house benda 808 State

Preminuo je Andrew Barker, član electro benda iz Manchestera, 808 State. Tu poznatu acid house grupu osnovali su Graham Massey, Martin Price i Gerald Simpson 1988. Andrew Barker i Darren Partington, poznati kao Spinmasters, pridružili su se 1989. nakon Simpsonova odlaska.
808 State je izdao album 'Newbuild' 1988. i surađivao s umjetnicima kao što su James Dean Bradfield i Björk. Njihov posljednji album 'Transmission Suite', objavljen je 2019. - prvi album benda u 17 godina.
Bend je objavio Barkerovu smrt putem Twittera.

Oglasila se i njegova obitelj s izjavom: “Njegova obitelj i prijatelji mole da se poštuje njihova privatnost, ali i da ga pamte po radosti koju je donio svojom osobnošću i glazbom. Jako ćeš nam nedostajati.”

U intervjuu iz 2019. za Skiddle, Barker je govorio o svom ulasku u DJing i nastanku 808 Statea: “Počeo sam DJ-irati kada sam imao četrnaest godina u lokalnom klubu za mlade, svirajući rani hip hop i electro. U vrijeme kada sam bio dovoljno star za odlazak u klubove, stigla je house glazba. Sličnost između electra i housea bila je ono što me zavelo u novi žanr. Imao je ogroman utjecaj na ono što sam svirao u svojim setovima i stvarao u studiju”, otkrio je. “Do 1988. imao sam nekoliko rezidencija, išao sam na warehouse partyje i redovito radio glazbu. Imao sam tjednu radijsku emisiju nastao je i 808 State, dugo i uspješno putovanje koje nas je dovelo ovdje danas, do još jednog izdanja.”

Brojni kolege odaju mu počast na društvenim mrežama.

Load the next article
Loading...
Loading...