Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Angelo Bruschini, gitarist Massive Attacka

Glazbenik se borio s rakom pluća

  • Mixmag
  • 25 October 2023
Preminuo Angelo Bruschini, gitarist Massive Attacka

Massive Attack potvrdio je smrt kolege iz benda Angela Bruschinia. U izjavi uz sliku gitarista benda, Massive Attack kaže da su “slomljeni”. “Kakva sreća da smo svi zajedno dijelili takav život. Tako briljantan, ekscentričan talent. Nemoguće je izmjeriti tvoj doprinos. RIP Angelo.”

Umjetnik rođen u Bristolu također je bio član bendova The Numbers, Rimshots i The Blue Aeroplanes. Producirao je Strangeloveov istoimeni album 1997., kao i svirao gitaru na pjesmi Jane Taylor iz 2005. 'Blowing This Candle Out'. Odajući počast The Blue Airplanes napisali su: “Shrvani smo što možemo objaviti da je naš brat Angelo Bruschini preminuo. Naše su misli s njegovom obitelji u ovom teškom trenutku. Počivaj u miru Ange x”. Obožavatelji na društvenim mrežama također su odali počast pokojnom gitaristu.

U srpnju ove godine, Sky News je prenijeo vijest kako je Bruschini obavijestio obožavatelje o svojoj dijagnozi raka. Napisao je: “Već dva puta su mi specijalisti u bolnici rekli 'Sretno' zbog raka pluća, mislim da sam sjeban!” Nastavio je: “Imao sam sjajan život, vidio sam svijet više puta, upoznao mnogo divnih ljudi, ali vrata se zatvaraju, mislim da ću završiti knjigu.” Bruschinijeva supruga je podijelila vijest o smrti: “Jako sam tužna što moram objaviti da je moj lijepi suprug, Angelo Bruschini, umro 23. listopada 2023. u 12.15 ujutro. Uzrok je rijetki i agresivni rak - pleomorfni karcinom.”

Trip hop bend Massive Attack osnovan je 1980-ih, a Bruschini im se pridružio 1990. te je s njima radio na dva albuma, 'Mezzanine' i '100th Window'. Massive Attack osvojio je Brit Award 1996. za najbolju britansku plesnu izvedbu, kao i britansku glazbenu nagradu na dodjeli nagrada Ivor Novello 2009.

Pročitajte izjavu Massive Attacka u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...