Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo njujorški house DJ Carlos Sanchez

DJ, producent i voditelj prodavaonica ploča bio je dio njujorške underground plesne scene više od 40 godina

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 30 March 2021
Preminuo njujorški house DJ Carlos Sanchez

Preminuo je njujorški DJ i producent Carlos Sanchez, prenose mediji. Uzrok smrti još nije otkriven. U 2018. godini održana je dobrotvorna akcija za prikupljanje pomoći, s DJ-ima kao što su Francois K i DJ Spinna, i tad je otkriveno da je Sanchezu dijagnosticirano zatajenje bubrega, da treba započeti dijalizu dok čeka moguću transplantaciju.

Njegov kolega Sal Paradise odao mu je počast na Twitteru, napisavši: “Nedostajat ćeš mi. Bio si voljena figura na našoj sceni i imao sam sreću što sam te znao. POČIVAO U MIRU. Carlos Sanchez. Ovo je užasna vijest, obitelj njujorškog housea je u boli.” Malo nakoj vijesti o smrti, emitirana je i emisija Sanchezu u čast, na njujorškom The Lot Radiju.

Sanchez je bio temelj underground plesne zajednice New Yorka više od 40 godina. Producirao je pod svojim imenom ali i kao Carlos Sanchez Movement, izdavajući na etiketama kao što su Razor & Tie, Maxi Records, Slaag Records, Pride Records i Symphonic Productions.

Sanchez je također bio i profesor, predavao je smjer World Music/The Underground na Sveučilištu Pace, radio je kao menadžer i buyer u Disco-Rami, Downtown Recordsu i The Eight-Ball Shopu te je bio programer koji je utjecao na vođenje klubova poput Leviticusa i Save The Robots.

Load the next article
Loading...
Loading...