Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo legendarni fotograf Ricky Powell

Ricky je radio s Beastie Boysima, Eazy E-jem i Run DMC-jem

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 3 February 2021
Preminuo legendarni fotograf Ricky Powell

Preminuo je legendarni hip hop fotograf Ricky Powell. Powell je bio ključna figura na hip hop sceni, redovito je surađivao s Beastie Boysima (zvali su ga četvrtim članom grupe) i fotografirao je artiste kao što su Run DMC, Eazy E, LL Cool J, Erica B. & Rakim i Method Man.
Izvještaj kaže da je 59-godišnjak preminuo zbog zatajenja srca 1. veljače. Njegov menadžer i poslovni partner Tono Radvany potvrdio je vijest rekavši: “Samo želim svima reći da je bio vrlo poseban čovjek i da će nam svima jako nedostajati.”

Pročitajte i ovo: Službeni trailer filma o Beastie Boysima

Rođen u New Yorku, Powell je prve godine karijere proveo snimajući zvijezde u gradu. Osim hip hop artista, snimao je i zvijezde kao što su Laurence Fishburne, Madonna, Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol i Keith Haring.
Njegova dugogodišnja veza s Beastie Boysima rezultirala je time da im se pridružio na turneji Raising Hell Run DMC-a, a kasnije je postao službeni fotograf Beastiea na njihovoj turneji License To Ill 1987. Također je nastupio u njihovoj pjesmi “Car Thief”.
Objavljene su brojne knjige koje dokumentiraju Powellova djela, uključujući “Oh Snap!: Rap Photography of Ricky Powell”, “Public Access: Ricky Powell Photographs 1985-2005” i “The Individualist”. Postoji i dokumentarac pod nazivom “The Individualist” koji govori o njegovoj karijeri.

U nastavku pogledajte neke od njegovih fotografija...

Load the next article
Loading...
Loading...