Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U 54. godini preminuo Michael K. Williams, zvijezda 'Žice' i veliki ljubitelj house glazbe

Počast mu odaju brojni glumci i glazbenici

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 7 September 2021
U 54. godini preminuo Michael K. Williams, zvijezda 'Žice' i veliki ljubitelj house glazbe

Glumac, plesač i veliki ljubitelj house glazbe, Michael K. Williams, preminuo je u 54.godini. Najpoznatiji po ulozi Omara Littlea u HBO-ovoj seriji “Žica”, višestruki glumac rođen u New Yorku započeo je karijeru zajedno s Tupacom u filmu Bullet 1996., dok je plesao u glazbenim spotovima i na turnejama za umjetnike poput Madonne i Georgea Michaela.
Williams je pronađen mrtav u svojoj kući u New Yorku u ponedjeljak, 6. rujna. Policija sumnja da se glumac predozirao heroinom.
Hollywood Reporter potvrdio je vijest jučer poslijepodne nakon izjave Williamsovog predstavnika, navodeći da “[s dubokom tugom] obitelj objavljuje smrt glumca Michaela Kennetha Williamsa. Traže privatnost i žale zbog ovog nepremostivog gubitka.” Njegova smrt trenutno se istražuje, a uzrok još nije potvrđen. Svoju bogatu karijeru Williams je započeo krajem 90 -ih, a zatim se pojavio u filmovima i TV serijama, uključujući Boardwalk Empire, Inherent Vice, When They See Us i 12 Years A Slave.

Aktivistica za građanska prava i savjetnica gradonačelnika New Yorka Billa de Blasia, Maye Wiley, jučer je navečer napisala na Twitteru: “Michael K. Williams nije bio samo izvanredan glumac. Bio je predan kaznenom pravosuđu, izgradnji zajednice i transformaciji policije.”
Louie Vega jutros se na Instagramu prisjetio pokojnog glumca, objavivši: “Izgubili smo kralja koji je svojom prisutnošću i energijom uljepšao kućnu zajednicu. Uvijek je dolazio nasmijan, plešući, pokazujući ljubav i šireći radost, osvjetljavajući svaku sobu.” Počast su mu odali i iz Defected Recordsa. Pogledajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...