Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Primavera održala party bez socijalne distance i s brzim korona testovima, nitko se nije zarazio

Party je bio u prosincu i izveden je uz mjere opreza

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 26 January 2021
Primavera održala party bez socijalne distance i s brzim korona testovima, nitko se nije zarazio

Primavera Sound održala je party bez socijalne distance, uz brzo testiranje posjetitelja na COVID-19 na ulazu. Promotor i organizator ovog festivala u Barceloni, složio je mali party prošlog mjeseca u zatvorenoj dvorani Sala Apolo u gradu. Ovaj probni party nosio je naziv PRIMACOV, nastupali su lokalni DJ-evi a posjetitelji su morali pristupiti brzom, antigenskom testu prije samog ulaska. Naravno, ulaz je bio moguć sam onima s negativnim rezultatom.

Primavera se udružila bolnicom u Barceloni, Germans Trias, kao i s Fondacijom za borbu protiv AIDS-a i zaraznih bolesti kako bi organizirali ovaj probni event, na koji su pozvali 1000 ljudi.

Samom partyju prisustvovalo je 463 ljudi, a 496 je smješteno u 'kontrolnu skupinu' koja nije mogla ući u dvoranu. Svi oni morali su se opet testirati, osam dana kasnije. Među skupinom kojoj je bio omogućen ulazak na party, nije bilo poztivinih dok je u 'kontrolnoj' skupini pozitivnih bilo tek dvoje.

“Nadamo se da će ti podaci otvoriti put za spašavanje live koncerata tijekom pandemije koronavirusa”, rekli su organizatori u izjavi.

Ovaj uspješan eksperiment pozitivan je korak naprijed za međunarodnu festivalsku i klupsku scenu koja je trenutno jako ugrožena.
Albanski festival Unum prošlog je tjedna najavio da će se “100 posto” održati, zahvaljujući brzom testiranju. Londonski 100 Club trenutno testira novi ventilacijski sustav koji je dizajniran da uništi 99,99 posto štetnih patogena u zraku u zatvorenom prostoru.
Iako se ovogodišnje izdanje Glastonburyja neće održati, organizatori manjih festivala i evenata pokušavaju pronaći načine za sigurno održavanje svirki i festivala.

Load the next article
Loading...
Loading...