Menu
Home Novosti Menu
Novosti

R. Kelly pred novim optužbama za zlostavljanje

R&B pjevač navodno je napastvovao tinejdžera kojeg je upoznao u McDonald'su

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 July 2021
R. Kelly pred novim optužbama za zlostavljanje

R. Kelly suočen je s novim optužbama za seksualno zlostavljanje. Ovaj put, jedna od tvrdnji odnosi se na 17-godišnjeg dječaka.
U sudskom spisu tužitelji su iznijeli niz novih tvrdnji protiv Kellyja, ali još nisu podignuli novu optužnicu. Oni sada pozivaju porotu, koja će biti izabrana u New Yorku sljedećeg mjeseca, kako bi čula o ostalim ljudima koje je glazbenik navodno seksualno ili fizički zlostavljao, prijetio im ili ih maltretirao. Broj, uključujući i ovog tinejdžera, je veći od deset.
Unutar spomenute tvrdnje, Kelly je navodno predložio ali i realizirao seksualni kontakt sa 17-godišnjakom kojeg je upoznao u McDonald’sovom ogranku u prosincu 2006. Dječak je navodno glazbenik kojeg je Kelly tada pozvao u svoj čikaški studio.

Novi navodi dodatak su već opsežnom popisu optužbi koje datiraju s početka njegove karijere, prije više od dva desetljeća. I prijašnje tvrdnje bile su vezane za napastvovanje maloljetnika, pa se i ova nova uklapa u cijelu priču. Kelly, koja sad ima 52 godine, dosljedno negira sve navode.
Tužitelji sugeriraju da bi novi izvještaji dječaka i ostalih pomogli otkriti “širi obrazac” oko optužbi, umjesto da se smatraju “izoliranim događajima”.

Godine 2019., Lifetime dokumentarna serija “Surviving R. Kelly” omogućila je mladim ženama da progovore o navodonom seksualnom nasilju i zlostavljanju slavnog pjevača. Emisija je bacila svjetlo na Kellyjevo navodnog ponašanja i povećala optužnicu protiv njega.

Load the next article
Loading...
Loading...