Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Legendarni album Richieja Hawtina iz 1994., 'Musik', ponovno će izaći na vinilu

Remasterirat će ga kao Plastikman i to povodom proslave 30 godina albuma

  • Mixmag/SIMA DEHGANI (Press)
  • 16 October 2024
Legendarni album Richieja Hawtina iz 1994., 'Musik', ponovno će izaći na vinilu

Vinilno reizdanje drugog albuma Richieja Hawtina kao Plastikmana, 'Musik', izaći će povodom proslave njegove 30. godišnjice. Izaći će preko NovaMutea, a album je remasteriran iz originalnih vrpci, otisnut na bio-vinil i zapakiran u eko ambalažu. Očekuje se 6. prosinca.

Originalni album, objavljen u studenom 1994. godine, objavljen je na NovaMuteu, zajedno s Hawtinovom etiketom Plus 8. Slijedio je Plastikmanov debitantski album 'Sheet One' iz 1993. godine, koji ga je i proslavio, dosegnuvši broj 58 na ljestvici albuma u Velikoj Britaniji, uz kritike poput one Guardianove - "glazba kakvu nikad prije niste čuli", navodi se u priopćenju za javnost.

U to je vrijeme Hawtin, inače rođen u Velikoj Britaniji ali s adresom u Kanadi, bio je zakačen na underground glazbenu scenu Detroita, osmišljavajući novi sound u carstvu minimal techna. Otkrio je da je "Musik" predstavljen na njegovoj prvoj live izvedbi ikada, u zapuštenom Packard Plantu u Detroitu. Trajni utjecaj albuma dokazan je i ove godine kada je RAF Simons koristio jednu od eksperimentalnijih pjesama, "Kriket", u reviji Prada Men proljeće/ljeto.

'Musik' možete prednaručiti OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...