Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

PLASTIKMAN skladao ekskluzivni soundtrack za PRADASPHERE II u Šangaju

Nastavljajući Plastikmanovu kreativnu suradnju s Miucciom Prada i Rafom Simonsom - javna izložba prati povijest Prade, od njezinih početaka 1913. do danas

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 13 December 2023
PLASTIKMAN skladao ekskluzivni soundtrack za PRADASPHERE II u Šangaju

Plastikman, točnije Richie Hawtin, skladao je soundtrack za Pradasphere II, Pradinu izložbu koja se trenutno održava u Šangaju. Pradasphere II je javni projekt koji su kurirali Pradini ko-kreativni direktori Miuccia Prada i Raf Simons, a nastavlja se nakon prve iteracije iz 2014. Izložba sadrži više od 400 artefakata iz povijesti Prade, kao i razne impresivne prostore s Hawtinovim soundtrackom.

U izjavi, Hawtin je rekao: “Moj odnos s Pradom je prekrasna međuigra za osjetila. Moj je zadatak, kao i uvijek kad surađujem s Pradom, pronaći prave frekvencije koje će djelovati kao potporna arhitektura za viziju Miuccije Prade & Rafa Simonsa .. Ovaj konkretan projekt bio je kreativno izazovan zbog svoje veličine i ambicije, i još uvijek je bio u tijeku kad sam napustio studio i krenuo u Šangaj na instalaciju. Tek po dolasku mogao sam istinski cijeniti suptilnosti namjera izložbe, koje su pomogle u fokusiranju završnih detalja glazbe. Svaki je komad jedinstvena jednosatna generativna zvučna kulisa, delikatno balansirajući sliku i zvuk, kako bi se stvorila savršena harmonija. Pradasphere II okupio je jedinstvenu skupinu inspirativnih umova koji su ojačali glavni Pradin tim. Raditi zajedno sa svima, uključujući Michaela Rocka i njegov tim, bio je poput sna i nešto što neću tako brzo zaboraviti.”

Pradasphere II je besplatan i otvoren za javnost od 7. prosinca 2023. do 21. siječnja 2024. u šangajskom muzeju Start u okrugu Xuhui.

Load the next article
Loading...
Loading...