Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Prerani odlazak jungle i drum'n'bass velikana

Još prošli vikend nastupao je u Hrvatskoj!

  • Mixmag
  • 1 August 2024
Prerani odlazak jungle i drum'n'bass velikana

Jungle i drum 'n' bas pionir DJ Randall je umro u dobi od 54 godine. Predstavnici legendarnog DJ -a, producenta, pravog imena Randall McNeil, potvrdili su smrt a uzrok tek treba biti potvrđen.

Rođen u Istočnom Londonu, Randall je počeo DJ-irati u kasnim 80-ima, nakon što se oduševio acidom tijekom Notting Hill karnevala 1987. godine. Nakon što je brusio zanat na warehouse partyjima širom grada, dobio je poziv s piratskog radija Centreforce, a kasnije je postao poznat po svojim breakbeat hardcore setovima na Rinse FM-u i Rave FM-u. Često je govorio da je pravu priliku dobio na Living Dreamu Rave FM-a 1990. kad je nastupao pred 10 tisuća ljudi na Leytonovom stadionu. Nakon toga, DJ Randall započeo je rezidenciju u legendarnom Orangeu u Rocket Clubu, gdje je vrtio rane cutove junglea uz Fabia, Grooveridera i DJ Hypea.

Godine 1991. otvorio je trgovinu pločama i pokrenuo label DeUnderground zajedno s Cool Hand Flexom i Mikeom DeUndergroundom. Mjesto je postalo žarište za jungle scenu u ranim 90 -ima u Londonu. Iako je DeUnderground zatvoren 1996. godine, Randall će udružiti snage s Cool Hand Flexom kako bi uspostavio Mac II snimke kasnije te godine.

Redovno je radio s imenima kao što su AWO i Metalheadz, nastupao je širom Europe, uključujući nedavni nastup na Festivalu Outlook Origins prošlog vikenda u Hrvatskoj.

Load the next article
Loading...
Loading...