Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Gheist

Produkcijski duo iz Berlina piše o tri najdraže stvari koje obavezno izvode na svojim nastupima

  • Ela Radić I Foto: Press
  • 1 August 2024
My Top 3 Essentials: Gheist

Novi gosti naše rubrike 'My Top 3 Essentials' su Gheist, berlinski produkcijski duo i hybrid act koji “spaja energiju DJ seta s intimnošću koncerta uživo”. Svojom glazbom stekli su cijenjenu reputaciju jednog od najautentičnijih live actova u elektroničkom glazbenom krugu, s izdanjima na Diynamicu, Last Night On Earth i Armadi. Upravo su objavili novi singl, 'Auditorial' via Embassy One, a u nastavku, osim te stvari, poslušajte i još dvije koje rado biraju na svojim nastupima.

1. GHEIST - Auditorial

2. Àme - Asa

3. Linkin Park - Numb GHEIST Remix

“Auditorial” je naše novo izdanje, koje sviramo već više od dvije godine. Ovu pjesmu povezujemo s toliko emocija i lijepih trenutaka. Jako smo sretni što je napokon dijelimo sa svima. Druga pjesma je od naših dobrih prijatelja àme. Ovu smo pjesmu čuli prvi put prije nekoliko mjeseci i odmah smo se zaljubili u nju. Ova je pjesma je dancefloor ubojica koja se može svirati u bilo koje doba noći ili dana. Kudos!

Treća pjesma je vrlo poseban remiks koji smo napravili za Linkin Park prije nekog vremena. Nakon nastupa u New Yorku 2023. godine, imali smo rijetku priliku dobiti stemove tog Linkin Park klasika. Promislili smo - OK, ovo će biti zabavno remiksirati. Bila nam je čast raditi taj remiks jer smo obožavatelji benda još od rane mladosti.

Također, voljeli bismo vam predstaviti jedan mali poklon - download link tog remiksa! Kliknite OVDJE.

m: U kojem dijelu nastupa funkcionira koja stvar?

G: Obično sviramo “Auditorial” na kraju naših setova jer pjesma nosi niz emocija i stvara peak time. Pjesmu “Asa”, kao što smo već rekli, možemo svirati u bilo kojem trenutku svog seta, čak i ako je set laganiji, oko 118 BPM-a. Što se tile Linkin Park remiksa, to čuvam za peak. Obično je sviramo usred naših nastupa.

m: Koliko vam je važna reakcija publike na stvari koje izvodite? Može li njihova reakcija na licu mjesta utjecati na vašu set listu?

G: Reakcija publike je za nas presudna. Obično testiramo pjesme tijekom naših nastupa uživo ili hybrid setova prije nego što odlučimo objaviti pjesmu. Važno nam je osjetiti reakciju publike na našu glazbu. To je potreban korak da vidimo hoćemo li ili ne objaviti pjesmu, posebno tijekom našeg seta uživo. Tijekom hybrid acta imamo više fleksibilnosti za prilagodbu naše set-liste u tom trenu, što može biti zaista zabavno jer možemo početi više jammati i svirati na temelju reakcija publike.

Hvala što ste nas ugostili i pozdrav iz Berlina!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...