Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Poznat program konferencije Runda Digital Day

U Beograd stižu ključni akteri globalne nezavisne glazbene scene

  • Mixmag Adria/Wincon Arhiva
  • 13 September 2024
Poznat program konferencije Runda Digital Day

Poznati su sudionici dvodnevne konferencije Runda Digital Day, koja će u Domu omladine Beograda 23. i 24. rujna okupiti neke od najvažnijih aktera globalne, regionalne i domaće nezavisne glazbene scene. Posjetitelji konferencije imat će priliku čuti primjenjive informacije i uvide suradnika i suradnica glazbenih legendi kao što su U2, ABBA, Elton John, Nirvana i Sinead O’Connor, kao i od predstavnika glazbenih giganata među kojima su YouTube, Bandcamp, Sub Pop, Partisan Records, Beggars Group, WIN – Svjetska mreža nezavisnih izdavača, IMPALA i mnogi drugi.

Svi koji se bave glazbom, bilo da su na sceni ili iza nje, dobit će priliku na ovoj dvodnevnoj konferenciji saznati važne i aktualne informacije o novim izvorima prihoda, digitalnoj distribuciji, etičkom korištenju AI-a i mnogim drugim temama. Osim toga, Runda Digital Day uključuje i izlaganja globalno uvaženih profesionalaca. Važno je naglasiti i da će ove godine u okviru Runde, prvi put u ovom dijelu Europe, biti održana i godišnja konferencija Svjetske mreže nezavisnih izdavača – WINCON. Ovaj događaj okuplja lidere i inovatore glazbene industrije iz preko 40 zemalja svijeta i predstavlja ključnu platformu za nezavisni glazbeni sektor, pokrivajući oblasti kao što su streaming, upravljanje pravima, kreiranje politika i uticaj novih tehnologija.

Konferencija će biti obogaćena i glazbenim programom: na dvije pozornice u Domu omladine Beograda nastupit će učesnici i učesnice ovogodišnjeg programa Serbia Creates: The Spotlight. Među njima su Dante, Dolores, Dzipsii, Filip Baloš, Iva Lorens, Jowam, Jymenik, Keni Nije Mrtav, Kruz Roudi, Lil Stey, Logička Greška, Nadya, Rouzi, Škofja Loka i ZHIVA.

Cijeli program potražite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...