Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Sve je spremno za šesto izdanje MENT festivala

Trodnevna muzička konferencija i showcase festival održava se od 5. do 7.2. u Ljubljani

  • Jovana Radovanović I Foto: Kaja Brezočnik/MENT press
  • 29 January 2020
Sve je spremno za šesto izdanje MENT festivala

Ovog februara, Ljubljana postaje regionalni muzički centar koji okuplja brojne muzičke profesionalce (izvođače, producente, booking agente) iz Evrope i sa Balkana. Šesto izdanje čuvenog MENT showcase festivala i muzičke konferencije održava se u glavnom gradu Slovenije, gde će od 5. do 7. februara nastupiti više od 80 izvođača iz više od 20 evropskih zemalja.

Kao uvod u 6. MENT, 30. januara u prostoru galerije Dobra Vaga u Ljubljani biće otvorena izložba plakata muzičara koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala u viđenju 77 umetnika. AppointMENT 4.0 vraća klasični veliki format štampanja plakata i visokokvalitetnu digitalnu štampu. Svojim jedinstvenim vizuelnim jezicima, slovenački i strani umetnici stvorili su kolekciju muzičkih umetničkih dela tako raznoliku kao što je i muzika umetnika koji nastupaju na MENT 2020.

Od muzičara koji će nastupiti od 5. do 7. februara u Ljubljani izdvajamo headlinera uvodne večeri, Kamaala Williamsa, koga nazivaju i zlatnim dečkom londonske jazz scene, zatim Dekmantel Soundsystem iz Nizozemske, organizatore istoimenog festivala, potom Skinny Pelembe, novu mladu zvezdu iz Velike Britanije, Dakh Daughters, ukrajinski muzički pozorišni projekat o kome je nedavno pisao i New York Times te Molchat Doma iz Belorusije sa više od tri miliona pregleda na Youtubu, a koji će 12. februara nastupiti i u Beogradu.

Pored raznovrsnog muzičkog programa, konferencija okuplja i profesionalce u oblasti muzičke industrije koji će problematizovati temu “održivosti” u muzici, načine na koji se ona danas stvara i “konzumira” sa posebnim osvrtom na pitanje balansa između muzičke karijere i privatnog života. Festival je dobar povod da se upoznate se underground scenom Slovenije kroz brojne lokacije koje su uključene u organizaciju raznih delova programa - Kino Šiška, AKC Metelkova, Klub Gromka, Hostel Celica, Stara Mestna Elektrana, Orto Bar i drugi.

Lista učesnika ovogodišnjeg MENT festivala takođe uključuje i veliki broj predstavnika nekih od najpoznatijih europskih festivala poput - Le Guess Who? (Nizozemska), Colours of Ostrava (Češka), Pohoda Festival (Slovačka), INmusic Festival (Hrvatska) pa je ovo prilika za upoznavanje, razmenu iskustava i sticanje novih poslovnih kontakata ukoliko se na neki način bavite muzikom i muzičkom produkcijom.

Kompletnu listu izvođača, predavača, kao i cene ulaznica možete pronaći na MENT-ovoj web stranici.

Load the next article
Loading...
Loading...