Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Klabika najavljuje: Solomun nastupa na zatvaranju Sarajevo Film Festivala

Nastup će se održati u jezgri grada, na najpoznatijem balkonu u Titovoj ulici

  • Mixmag Adria I Fotografije: promo
  • 18 July 2019
Klabika najavljuje: Solomun nastupa na zatvaranju Sarajevo Film Festivala

Kad su Josip Vancaš i Karlo Paržik projektirali zgradu na čijem se pročelju nalazi spomenik Juraja Najtharta nazvan Vječna Vatra, kao da su namjerno postavili balkon okrenut ka gradu i tako napravili svojevrsnu pozornicu za urbani amfiteatar budućnosti. Ovo ljeto, skoro 80 godina poslije, u samoj jezgri Sarajeva dogoditi će se nastup za pamćenje.

Prvi put na centralnom gradskom balkonu nastupit će glazbenik koji je ispred svog vremena - Mladen Solomun, široj javnosti poznatiji kao DJ Solomun, a nastup će održati 23. kolovoza! Bit će to njegov četvrti dolazak u Sarajevo, grad koji se našao na njegovoj zvaničnoj ljetnoj ruti od 2015. godine i postao nezaobilazna točka skoro svake sezone.

Odricanjem honorara u humanitarne svrhe u suradnji s lokalnim organizatorima, Solomun svake godine realizira akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dječjim domovima i Sigurnoj kući u Sarajevu kojoj će i ove godine biti usmjerena sredstva za revitalizaciju od prihoda sponzorstva u iznosu od 30.000 KM. Do sada je donirano 56.000 KM od prethodna tri eventa.

Projekt inovativnog tima Klabike nakon tri uspješne godine prvi je put prepoznat od strane lokalne institucije, a radi se o Turističkoj Zajednici Kantona Sarajevo. Na svojevrstan način organizacija ovako velikog nastupa u centralnom dijelu grada bez ulaznica je zahvalnica Mladenu Solomunu od Turističke Zajednice KS za sve do sada učinjeno u svrhu podrške Bosni i Hercegovini, ali i pozicioniranju Sarajeva kao atraktivne destinacije na globalnoj mapi napredne glazbene industrije.

Njegovi nastupi poput onoga u staroj luci Ibize u Španjolskoj ili starom rimskom amfiteatru Théâtre antique d'Orange u Francuskoj svojevrsne su video razglednice koje su diljem svijeta pogledali na desetine milijuna ljudi i na određen način pokazuju kako svaka zemlja daruje najbolju lokaciju za ovog umjetnika. Došao je red i na Sarajevo - nakon turneje koja je počela u Londonu u travnju, sa 53 nastupa do sada, Solomun stiže kući, pokloniti svojoj zemlji još jedan nastup što mnogi polako počinju zvati prvom ljetnom verzijom Nove godine.

Ukoliko ste imali priliku slušati Solomuna ili vam je pak prvi put, ovo je događaj koji se ne propušta. Ne postoji bolji način za zatvaranje 25. izdanja Sarajevo Film Festivala, na otvorenom pod zvijezdama, u gradu koji se ovim eventom konačno okreće novim trendovima te se otvara za budućnost razvoja kao jedne od najbrže rastućih novih destinacija u ovom dijelu Europe.

Load the next article
Loading...
Loading...