Menu
Home Novosti Menu
Moda

Foto knjiga: kako se razvijao Supreme

Fotografije pokazuju utjecaj ovog streetwear branda na modu i kulturu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 29 January 2020
Foto knjiga: kako se razvijao Supreme

Supremeov uspon od skromnog skate shopa do globalne zvijezde streetweara priča je koju treba ispričati.
Od svog nastanka 1994. godine, Supreme je postao glavni igrač u svijetu visoke mode. Nose ga svi, od skejtera na Manhattanu, do bogatih klinaca u Surreyu i ne trebate putovati daleko da biste pronašli proizvod tražene marke.
Ako se zaputite u neku od Supremovih 11 svjetskih prodavaonica bilo kojeg četvrtka dočekat će vas dugi redovi uzbuđenih kolekcionara - mladih i starih - koji nestrpljivo pokušavaju doći do najnovijih, limitiranih Supremeovih komada. Streetweare kultura je potpuno poludjela.
Od Nikea, Clarksa, The North Facea, Comme des Garçonsa i Stone Islanda, Supreme je surađivao s nekim od najvažnijih svjetskih brendova, a neki komadi se prodaju za nejvjerojatne iznose. Tako je, primjerice, kovčeg Courrier 90 koji su stvorili u suradnji s modnom kućom Louis Vuitton, prodan za nevjerojatnih 104 218 dolara na aukciji u Parizu prošle godine.
Iz Supremea su tako odlučili objaviti bogatu fotografsku zbirku koja će dokumentirati Supremeov utjecaj na modu i kulturu. S više od 800 fotografija autora poput Larryja Clarka i Davida Simsa, ova foto knjiga povest će čitatelje na putovanje od prvih dana brenda pa sve do danas.
U nastavku pogledajte nekoliko fotografija iz spomenute knjige koja se prodaje po cijeni od 35 funti, a dostupna je u End Clothingu (u dućanima i online), od 29. siječnja do 5. veljače.

Load the next article
Loading...
Loading...