Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Usain Bolt objavio dancehall album

Bivši sprinter već je ranije otkrio kako želi biti 'DJ Khaled dancehalla'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 6 September 2021
Usain Bolt objavio dancehall album

Usain Bolt otkrio je da objavljuje album. “Country Yutes” bit će prva ploča ovog umirovljenog sprintera, a od prošlog je tjedna dostupna slušateljima na njegovom labelu 9.58 Records. Projekt je rezultat suradnje s Nugentom “NJ” Walkerom, Boltovim menadžerom, u produkciji A-Team Lifestylea.
Uoči objave albuma, Bolt je, uz popratni glazbeni spot, podijelio singl “It's A Party”.
Bolt, koji se povukao iz trčanja 2017. godine i smatra se najvećim sprinterom svih vremena, najavljivao je album tijekom cijele godine, dijeleći fotografije iz studija i teasere pjesama na svom Instagramu. Svoju prvu pjesmu, “Living the Dream”, objavio je u siječnju.
Bolt ne pjeva na pjesmama, više ga zanima produkcijska strana, otkrio je u intervjuu za The Athletic: “Samo želim biti poput DJ Khaleda”, rekao je Bolt. “Zaista ne pjevam pjesme, ali želim producirati, želim biti dio njih jer jako volim glazbu. Dakle, za mene je to najveća inspiracija”, objasnio je. ”Znati da netko ne pjeva, ali da zna i razumije glazbu, da producira najbolju glazbu - pa pogledajte njegov novi album, on zaista raste. Njega oponašam. Želim biti isti kao DJ Khaled.”
U istom intervjuu “NJ” Walker je podijelio Boltovu ljubav prema Dancehallu i jamajčanskoj glazbi: “Na svim svojim utrkama je plesao, tako je slavio na Olimpijskim igrama ili na prvenstvima. To je prirodna sinergija. Sve što je jamajčansko, USain će izvoziti. On samo pokušava upotrijebiti svoj brend i upotrijebiti svoj utjecaj za daljnje promicanje dancehall/reggae glazbe.”
U nastavku možete poslušati singl “Its A Party”.

Load the next article
Loading...
Loading...