Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Spencer Brown

Američki DJ i producent bira svoje tri najdraže stvari

  • Mixmag Adria I Foto: press
  • 4 September 2021
My Top 3 Essentials: Spencer Brown

Spencer Brown američki je DJ i producent koji je na sebe obratio pažnju albumima 'Illusion of Perfection' i 'Stream of Consciousness' ali i hrabrom odlukom da preko Billboarda otkrije da je gay. Surađuje s artistima kao što su deadmau5 i Above & Beyond a nedavno je imao i debi izdanje na labelu svog idola, Sashe, Last Night On Earth label. EP se zove “Silver Linings” i možete ga poslušati i nabaviti OVDJE.

Brownova glazba uglavnom se može klasificirati kao progressive house, njegov zvuk obuhvaća širok raspon elektroničke glazbe, uključujući techno, trance i deep house. U nastavku poslušajte koje on tri stvari trenutno obavezno vrti u svojim setovima i zašto.

1. Krystal Klear, Kodi Najm - E.V.B.T

Iako se u svojim setovima obično fokusiram na originale ili neobjavljenu glazbu, ubacujem i nekoliko pjesama koje su me duboko dotaknule. Da bih dobio inspiraciju, kad sam slobodan odem s frendovima vani plesati. Tako sam jednom, na podiju, otkrio E.V.B.T - shazamao sam stvar u Kostarici, na BPM festivalu, tijekom Sashinog seta. Pjesma je bila pravi boost energije u setu; nikad neću zaboraviti taj trenutak. Prijatelji i ja smo se samo pogledali, ostali smo bez teksta. To je prilično neotkriven dragulj, pa ga i dalje vjerno vrtim usred setova kad ekipi treba neki push. Sviđa mi se kako svaki dio pjesme dodaje energiju, čak i kad se ogoli.

2. Spencer Brown - Windows 95 on Acid

Ovu stvar sam ja napravio i to na slušalicama, u krevetu. Bilo je potrebno samo nekoliko sati da je završim. Prvotno je trebala biti samo za moje setove, ali nakon što sam skužio kako ekipa na nju reagira, znao sam da je treba objaviti. Obično je sviram pred kraj svojih setova zbog masivnih buildupova. Pjesma je zaista posebna, ima jednostavan kick i bas, bez drugih visokih frekvencija. Stvara onaj momenat na plesnom podiju u kojem gotovo uvijek mogu čuti ljude kako govore “ohhhh”. Jedna je od glavnih stvari u mom setu već 4 godine!

3. deadmau5 - fn pig [ov] (Spencer Brown Mix)

Uvod ove stvari bio je jedan od mojih omiljenih komada elektroničke glazbe ikada. Otkrio sam je u knjižnici dok sam studirao na sveučilištu. Nisam mogao vrtiti original, jer elektro dio nije baš odgovarao mojim setovima. Kad su me zamolili da napravim remiks, iskoristio sam priliku. Remiks ima 5 dijelova - uvodni groove, originalni dio pad sectiona, trostruki groove, string break i završni groove (isti kao i uvodni groove). Ovu stvar koristim u svojim setovima za prijelaz s melodic progressiva na darker techno ili obrnuto. Reakcija publike uvijek je fenomenalna.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...