Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Vans u borbi za očuvanje planete

Korištenje recikliranih materijala, poticanje kupaca na brigu o okolišu i čišćenje plaža tek su neki od poduzetih koraka

  • Roberta Novosel I Foto: Instagram
  • 6 November 2019
Vans u borbi za očuvanje planete

Vans započinje svoju novu eru proizvodnjom starog modela tensica koje će pridonijeti smanjenju zagađivanja okoliša. Vansov model Authentic svoje će novo ruho obojati bijelom, plavom, žutom te bojom pudera. No, nova boja nije glavna vijest. Naime, Vans je odlučio promijeniti pristup prozivodnji tenisica kako bi manje zagađivali okoliš. Nove Vansice su u potpunosti izrađene od recikliranih materijala odnosno otpada te će sadržavati na sebi logo za recikliranje. Osim što i sami rade na očuvanju planeta, iz Vansa žele potaknuti i kupce da im se pridruže u tome. U Kaliforniji su se tako odlučili na suradnju s kompanijom Terry Cycle kako bi organizirali akciju prikupljanja stare i nenosive obuće. Obuća koja se prikupi iskoristit će se za izradu klupica u parkovima, maskica za mobitel te skateboard dasaka. Ljudi koji sudjeluju u vraćanju proizvoda dobit će popust koji mogu iskoristiti na službenoj Vansovoj stranici. Akcija “Skate and Donate” počela se širiti Europom pa će tako i stanovnici Berlina, Dusseldorfa, Stuttgarta i Leipziga također imati priliku pridonijeti očuvanju okoliša.

Korištenje recikliranih materijala samo je početak svega što Vans donosi. Ukinuli su korištenje papirnatih etiketa sa cijenom na određenim proizvodima i na taj način očuvali preko 400 drveća. Oznake cijena za mušku odjeću i kutije za tenisice sada se izrađuju od recikliranog papira, a za printanje se ne koristi klasična tinta već ona od soje.

Osim što se trude oko svojih proizvoda, Vans se bavi i organiziranjem čišćenja plaža, parkova i skate parkova. Volonterima koji se prijave za sudjelovanje kao znak zahvalnosti poklanjaju reciklirane torbe, kape te ostale nagrade. Pohvalna je činjenica da su 2017. godine odradili preko sto organiziranih čišćenja plaže. Vans kompanija pravi je primjer kako se uvijek može pronaći alternativa kojom ćemo se pobrinuti za bolje sutra, a nadamo se da će i ostale kompanije slijediti ovakve pothvate.

Load the next article
Loading...
Loading...