Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Viberate: nova mreža za DJ-eve i producente

Jedan od osnivača je i slovenski DJ i producent UMEK

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 1 November 2019
Viberate: nova mreža za DJ-eve i producente

Producenti, DJ-evi i glazbenici: Viberate je globalna digitalna mreža koja vam može pomoći upravljati karijerom i otvoriti neka nova vrata.

Pokrenut od strane techno producenta UMEK-aUMEK-a, zajedno s izvršnim direktorom Matejem Gregorčičem i COO-om Vasjom Veberom, Viberate se ponosi time što je glazbenicima omogućio mjesto za prezentaciju i promociju svoje glazbe, stjecanje znanja o onome što se događa u elektroničkoj glazbi i praćenje njihovog nastupa, bilo kroz postove na društvenim medijima ili kroz puštanje stvari ili mikseva.

Jedan od ključnih aspekata Viberatea je taj što svaki umjetnik dobiva vlastiti profil, koji automatski ažurira sve što je povezano s njim. Direktor Viberatea Matej Gregorčič je objasnio: “Glazbenici su umorni od stalnog ažuriranja svojih one-pagera ili web stranica. Shvatili su da se njihov profil na Viberate automatski ažurira s njihovom najnovijom glazbom, videima, nadolazećim svirkama i daje linkove na sve njihove kanale - što znači da će glazbenik tako moći uvijek promovirati svoj vrhunski sadržaj glazbenim profesionalcima.”

Tu je i tzv. “venue section” za događanja - sa čak 130.000 klubova - koji umjetnici i njihov tim mogu filtrirati na temelju žanra najpopularnijeg u svakom noćnom klubu, te tako mogu na lakši način doznati gdje bi potencijalno mogli svirati. Tako, umjesto da scrollate kroz svoje followere na Twitteru ili Instagramu, Viberate's Music Network na jednom mjestu navodi sve vaše najpopularnije izvođače, pokazujući vam točno tko vas prati na raznim digitalnim platformama.

Jon Hopkins, Maceo Plex, Peggy Gou, Joseph Capriati, Anja Schneider, Ben UFO, Eclair Fifi pa i Richie Hawtin samo su neki od umjetnika (ukupno ih je preko milijun) koji su predstavljeni na Viberateu. S druge strane, na Viberateu se nalaze i mjesta kao što su fabric, Ministry Of Sound, Berghain, Tresor i De School te festivali DGTL Amsterdam, Time Warp US i Manchester's Homobloc Festival.

Load the next article
Loading...
Loading...