Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Vozač kamiona uhvaćen s tri milijuna dolara vrijednom travom; kaže da je prevaren

Kanadski vozač uhvaćen je s gotovo tonom marihuane

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 17 August 2021
Vozač kamiona uhvaćen s tri milijuna dolara vrijednom travom; kaže da je prevaren

Vozač kamiona koji je uhvaćen kako ulazi u Detroit s gotovo tonom marihuane rekao je da je “na prevaru uvučen” u krijumčarenju preko granice, a izgleda da je i pronašao način kako da izbjegne optužbe. U zajedničkim naporima sa svojim odvjetnikom, kanadski vozač kamiona Tasbir Singh izbjegao je kazneni progon izjavivši da nije “učinio ništa loše”, tvrdeći da je to bila namještaljka.

Kako stoji, Singh je slobodan, ali sud nije isključio trajno odustajanje od optužbi. Rečeno je da je 32-godišnji vozač prelazio granicu u Detroitu, na putu za Ohio. Vozača su potom uhvatili carinici iz Detroita, koji su u kamionu otkrili gotovo tonu trave u vrijednosti od oko 3,2 milijuna dolara.

“Nisu mi vjerovali kad sam im rekao da sam nevin. Moja je sreća što sam tako brzo došao do pravde", rekao je Singh za Detroit Free Press nakon sudskog spora. Ellen Michaels, Singhova odvjetnica, tvrdila je da zbog ograničenja uslijed COVID-a Singh nije mogao izaći iz svog kamiona na stajalištu u Ontariju, gdje se vjeruje da su ugrađene opruge za stiskanje. Dalje je rekla sudu da su trgovci marihuanom mogli hakirati računala kamiona kako bi to učinili. Sud je odlučio odustati od optužbe. Vozač je bio u zatvoru 16 dana nakon što je uhvaćen 23. srpnja, ali neće podnijeti nikakvu kaznenu prijavu.

Žalba je odbačena, a optuženik pušten kako bi vladi omogućio daljnju istragu i odlučilo je li kazneno gonjenje Singha prikladno”, rekla je glasnogovornica državnog odvjetništva. Singh je za Detroit Free Press rekao: “Nastavio sam se moliti. Svi su mi govorili: ako si nevin, pravda će pobijediti.”

Load the next article
Loading...
Loading...