Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Waveul Festival: novi internacionalni festival elektroničke glazbe

Četiri dana, četiri kontinenta, više od 50 zvijezda - opis je to festivala čiji je plan Crnu Goru ravnopravno postaviti na globalnu pozornicu ovog glazbenog žanra

  • Mixmag Adria I Fotografije: Waevul press
  • 19 July 2019
Waveul Festival: novi internacionalni festival elektroničke glazbe

Novi internacionali festival elektroničke glazbe Waveul održat će se od 25. do 28. srpnja na Velikoj plaži u Ulcinju.

Kako kažu organizatori, vođeni spoznajom da crnogorsko primorje, a naročito njegov krajnji jug, ima ogroman, a neiskorišten potencijal za festivale, odlučili su spojiti kremu svjetske scene elektroničke glazbe sa čak četiri kontinenta i u Ulcinj dovesti brojna poznata imena tog glazbenog žanra. Među DJ-evima koji će nastupiti na Waveul festivalu naći će se i oni koji su nastupali na belgijskom Tomorrowlandu, u popularnim klubovima na Ibizi ili na berlinskom Love Paradeu, pa će posjetitelji tako moći uživati u DJ setovima Talijana Agents Of Time, Lehara - vodećeg artista njemačkog labela Dynamic Music koji privlači daleko najviše pažnje na spomenutom Tomorrowland festivalu, zatim Matthewa Dekaya, trendsetera omiljenog od New Yorka do Ibize, Južnoafrikanca Thembe sa proslavljenog Hot Since 82 labela, Izraelca Guya Mantzura, velikana suvremenog progressive zvuka kao i mnogih drugih koji će publiku zabavljati 24 sata dnevno, na dva stagea sva četiri festivalska dana.

Iz Waveula poručuju kako nisu zaboravili ni regionalna imena smatrajući obavezom da podupiru razvoj scene, uključujući i artiste iz Crne Gore.

Waveul camping zona nudi jedinstveni spoj prirode i udobnosti. Kao i sam festival, i kamp je razvijen kako bi se uklopio u trend koji u regiji - naročito na hrvatskom primorju - kao i u svijetu izlazi u susret fleksibilnim mladim ljudima koji od festivala očekuju pun i cjelodnevni ugođaj što se i uklapa u njihov životni stil.

Organizatori Waveul festivala smatraju ovaj projekt značajnim korakom za razvoj elektroničke scene na postjugoslovenskom prostoru, ali i za razvoj festivalskog turizma za koji je Crna Gora idealno predisponirana. Također, kako kažu, računaju s regionalnom publikom i očekuju da će novi ulcinjski festival ambicioznim lineupom te - u odnosu na konkurenciju u susjednim zemljama, a naročito u Hrvatskoj - primamljivom cijenom za cjelodnevni ugođaj, privući mnogobrojne ljubitelje elektroničke glazbe i ljetne zabave.

Ulaznice za festival moguće je kupiti putem Entrio.hr sustava.

Load the next article
Loading...
Loading...