Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Objavljena nova biografija Wendy Carlos

Album “Switched-On Bach” ove synth pionirke približio je ljudima Moog zvuk

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 21 September 2020
Objavljena nova biografija Wendy Carlos

Autorica Amanda Sewell napisala je novu biografiju Wendy Carlos, pionirke syntha zahvaljujući kojoj je zvuk Moog sintisajzera predstavljen cijeloj jednoj generaciji. “Wendy Carlos: Biografija” trenutno se može nabaviti samo u Americi, ali od sljedeće godine bit će dostupna i u Europi. “Switched-On Bach” njezin je temeljni rad, album na kojem je obradila poznate melodije J.S. Bacha na Moogovom sintisajzeru. Album je bio iznenađujući hit i doveo je sintisajzer iz glazbene akademije do šire publike. Album je nagrađen sa tri Grammyja i prodao se u preko milijun primjeraka po izlasku.

Carlos je rođena kao muškarac a u vrijeme izdavanja albuma započela je započela je tranziciju u ženu. “Switched-On Bach” u početku je objavljen pod njezinim rodnim imenom, a Carlos se još desetljeće nakon izlaska albuma nije osjećala sigurno predstaviti se kao trans žena.

Nakon objave albuma, Carlos je skladala i aranžirala glazbu za neke filmove Stanleyja Kubricka, uključujući “Isijavanje” i “Paklenu naranču” Ovo će biti prva biografija koja pokriva njezin osobni život i raspon njezine glazbene karijere. Već postoji knjiga autorice Roshanak Kheshti, iz serije “33 1/3”, u kojoj se bavi albumom “Switched-On Bach” kao i njegov društveni i glazbeni kontekst.

Ovdje kupite američki primjerak a ovdje naručite primjerak britanske verzije.

Load the next article
Loading...
Loading...