Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

''YU Aerobic'', genijalno izdanje domaće etikete Fox & His Friends

Djela su nastala između 1981. i 1984., a potpisuje ih Alfi Kabiljo

  • Mixmag Adria I Foto: Bandcamp
  • 16 October 2022
''YU Aerobic'', genijalno izdanje domaće etikete Fox & His Friends

Domaća etiketa Fox & His Friends, iza koje stoje Leri Ahel i Željko Luketić, jedinstveni je glazbeni koncept na našim prostorima koji je svoju izdavačku djelatnost usmjerio na remasteriranje i ponovno izdavanje zaboravljenih remek djela jugoslavenske diskografije, a njihova selekcija uključuje raritete, poput sabranih djela kolektiva Nova Evropa ili soundtracka filma ''Gosti iz Galaksije'', Tomislava Simovića. Svako izdanje dostupno je u digitalnom formatu i limitiranoj količini vinila.

Krajem rujna, iz naftalina su izvukli još jedno skriveno blago domaće glazbe - seriju kazeta ''YU Aerobic'' s autorskom glazbom namijenjenu vježbanju, prvu takvu u bivšoj državi. Autor glazbe je naš veliki skladatelj Alfi Kabiljo, a izvorna izdanja na kazetama, tržištu je predstavila koreografkinja Vesna Mimica, svojedobno poznata i kao ''domaća Jane Fonda'' koja, na kazetama, sudjeluje s glasovnim i ritmičkim uputama za vježbanje. ''YU Aerobic'', u novom ruhu etikete Fox & His Friends, po prvi put, predstavlja originalne instrumentalne verzije, bez vokala Vesne Mimice, što ne znači da uz njih ne možete vježbati...

''YU Aerobic (original workout music from Yugoslavia, 1981 - 1984)'' dostupan je, od 20.rujna, u digitalnom formatu i limitiranoj količini od 300 komada vinila.

Load the next article
Loading...
Loading...