Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Shay De Castro

Današnja gošća je mlada DJ-ica i producentica iz SAD-a

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 15 October 2022
My Top 3 Essentials: Shay De Castro

U novom nastavku naše rubrike u kojoj DJ-evi predstavljaju svoje omiljene stvari u DJ setovima, ugostili smo Shay De Castro. To je mlada DJ-ica i producentica iz SAD-a koja je karijeru započela s 15 godina, u mjestu koje nije imalo niti jedan klub elektroničke glazbe. To je nije spriječilo da istražuje elektroniku, a kroz eksperimentiranje s različitim žanrovima glazbe i usvajanje techna kao svoje istinske strasti, postala je jedan od najuzbudljivijih techno talenata iz SAD-a u posljednje vrijeme.

Shay De Castro upravo je objavila novi singl 'Mapping The Heavens', u sklopu Pleasurekraft Presents Monolith Series 5, koji je dobro prihvaćen i od publike i od kolega, primjerice Amelie Lens pustila je singl u jednoj od epizoda svog Exhale radija. Singl možete provjeriti OVDJE a u nastavku pak provjerite koje tri stvari Shay De Castro obavezno vrti u svojim DJ setovima.

1. Indepth – Funk Abyss

2. Shay De Castro – Let Us Fre

3. Alessandro Spaiani – Black Sun

m: Zašto si odabrala baš ove tri pjesme?

S: Sve tri su izvrsne za održavanje moovinga na plesnom podiju ili za nabrijavanje energije. To su također pjesme koje jednako rado slušam u autu kao i kad ih puštam za publiku – svaka ima svoje jedinstveno mjesto u mojim setovima i stvarno su mi posebne.

m: Gdje si ih našla?

S: Indepth je jedan od mojih prijatelja i također jedan od mojih omiljenih izvođača, tako da uvijek pratim njegova izdanja. 'Let Us Free' jedna je od mojih pjesama i puštam je kad god imam priliku. 'Black Sun' zapravo sam pronašla slušajući set Deborah De Luca prije možda četiri godine na SoundCloudu i odmah sam se zaljubila u nju.

m: U kojem dijelu seta obično puštaš ove pjesme?

S: ‘Funk Abyss’ je uvijek favorit za sredinu mog seta. Rapping vokali jako dobro prolaze u većim američkim gradovima pa se uvijek pobrinem da ih uključim kad ih vrtim tamo. 'Let Us Free' je izvrsna prijelazna stvar za prebacivanje seta iz melodičnijeg dijela u nešto malo žešći, a publika uvijek poludi na drop. S 'Black Sun' često otvaram svoje setove, posebno kada sviram u Južnoj Americi. Ima fantastičan groove i možda je čak pomalo nedovoljno izražen, ali putovanje se apsolutno isplati.

m: Kako publika reagira?

S: 'Funk Abyss' je zabavan jer je to pjesma koja će čak i najozbiljnije frajere pokrenuti ili makar učiniti da puste glas. Stvar odmah udara i rijetko tko ostane imun na nju već nakon prve minute. 'Let Us Free' počinje smirenije i ogoljenije, ali tako i želim, jer ih to pripremi za pravi udar! Ako želite publici dati dozu energije, ova je stvar savršena jer ekipa uvijek poludi! S 'Black Sunom' stvari teku glatko i mirno i gotovo odmah primjetim osmijehe na licima. Stvarno se počnu gubiti u grooveu kada nastupi glavni break i tada se svi nabriju! Obožavam to!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...