Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Underworld se vraćaju s novim singlom 'denver luna'

Pjesma traje osam minuta i pravi je vintage Underworld

  • Mixmag/YouTube
  • 23 October 2023
Underworld se vraćaju s novim singlom 'denver luna'

Duo Underworld upravo je objavio svoj novi singl 'denver luna' s pratećim videom inspiriranim tie-dyeom. Osmominutna pjesma ima nevjerojatnih 134 BPM-ova i uključuje nemilosrdne bubnjeve, treskave hi-hatove i euforične padove, podsjećajući na stvari kao što je 'Born Slippy (Nuxx)'. 'Born Slippy (Nuxx)' proslavio je Underworld nakon pojavljivanja u Trainspottingu Dannyja Boylea, a čitatelji Mixmaga su je 2013. proglasili četvrtom najboljom plesnom pjesmom ikada.

'denver luna' nadovezuje se na acapella izvedbu objavljenu prošlog mjeseca, s dvije pjesme i službenim instrumentalom dostupnim za kupnju na vinilu kao dio Denver Luna Limited Dropa. Vinili, kao i majice kratkih rukava i slike u akvarelu koji su upareni s izdanjem, su rasprodani.

Pročitajte i ovo: Art of... Mega mega white thing

Projekt Karla Hydea i Ricka Smitha 'denver luna' njihov je drugi rad u 2023., a prvi je bio singl 'and the color red' koji je izašao u travnju. Dvojac je također najavljivao pjesme 'Gene Pool' i 'Strawberry Hotel' na svojim nastupima uživo ove godine, točnije na Coachelli, Secret Garden Partyju, Lowlandsu, Open'eru i Cala Mijas.

Prije kraja 2023. Underworld će nastupiti u Miamiju i Mexico Cityju 8. odnosno 9. prosinca. Četiri uzastopna koncerta u amsterdamskom Gashouderu mame sredinom ožujka iduće godine, s naletom novog materijala koji sugerira da bi album mogao biti u pripremi. Posljednji LP Underworlda, 'Drift Series 1', izašao je u studenom 2019. i označio kraj godine u kojoj su svaki tjedan objavljivali novu glazbu i vizuale.

Poslušajte 'denver luna' u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...