Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Fresh: Andreja (Helios kolektiv)

Razgovarali smo s beogradskim producentom, DJ-em i reperom, članom hyperpop kolektiva Akomeneželiš i osnivačem Helios Kolektiva

  • Jovana Radovanović | Foto: Press
  • 2 December 2022

Beogradski producent, DJ, reper, Andreja Jovović je član hyperpop kolektiva Akomeneželiš i osnivač Helios Kolektiva koji funkcioniše kao skupna producenta-istomišljenika, i kao digitalna etiketa. Upoznajte Andreja!
“Ceo život sam jako voleo muziku, kao baš mali to je bio rep, kasnije kao tinejdžer to je bio metal tako da mi je nekako bilo prirodno da stremim ka tome”, priča Andreja. “Pošto nisam bio talentovan vokalno, hteo da sam da growlujem u metal bendu a kako sam bio jedina osoba koja sluša tu muziku, uzeo sam gitaru u ruke da bih imao nesto preko čega mogu da se derem. Kasnije, kako su mi se ukusi menjali, prešao sam sa gitare na Ableton, a sa growlovanja na ovo 'nazovi pevanje' što sad radim. Tu negde usput sam krenuo i da DJ-išem”, priča.

Helios Kolektiv je skupina muzičkih istomišljenika. Nastao je kada je Andreja izbacio prvu pesmu "ja se vozam", spoj elektronike i repa. Danas je Helios Kolektiv skupina muzičara koja želi da stvara svoj prepoznatljiv muzički rukopis. Nema rigidne strukture, to je ekipa koja se neprestano širi. Trenutni članovi su Borga (Borga & JOVOVICH), Enco Enco (producent), i Andreja. Početkom sledeće godine izbacuju novi projekat gde će predstaviti još tri nova "člana" tako da stay tuned – kaže Andreja.

Pročitajte i ovo: Fresh - Soul Case

Kada je reč o mestima na kojima voli da pušta muziku, Andreja preferira klubove: “Jednostavno su tu ljudi bliže, imaš veću kontrolu nad binom i estetikom bine, vizualima... Možeš da uradiš ono što želiš. Pored toga je i intimnije. Mada, realno, nemam ništa ni protiv festivala, volim da nastupam generalno gde god, kad god.” Što se tiče nastupa, Andreja bi voleo da se vrati u Hrvatsku gde je nastupao sa akomeneželiš. Ovog puta bi mogao da padne neki letnji festival na Hrvatskom primorju.

A do tad ima još puno posla, kaže: “Do kraja godine spot i singl 'Tvrda Priča' sa Lavanom i Britnijem kao i album 'AFIRMACIJE 3022' paralelno sa Tvrdom pričom. Početkom sledeće godine čeka nas mikstejp 'Hostel 777', sa nekim novim ljudima. Nakon svega toga kreće rad na drugom albumu Akomeneželiš. Tako da, što bi rekao Summer Deaths 'Će bude karambol'”, zaključuje Andreja.

Helios Kolektiv pratite na njihovom YouTube kanalu i na Bandcampu.

Next Page
Loading...
Loading...