Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Fresh: Soul Case

Predstavljamo Bojana Janjeva, svježe lice makedonske DJ scene

  • Jovana Radovanović | Foto: Press
  • 24 May 2022

DJ, promoter, muzički entuzijasta, strastven gurman i home cook – Bojan Janjev - Soul Case je sveže lice makedonske DJ scene. Osnivač Amok Radia i Amok Bara u Skoplju, kao i party kolektiva Oubli, Bojan je, pored muzike, strastveni ljubitelj dizajna i sunca.

Bojan je muzikom počeo da se bavi spontano, kada je sa nekih 13, 14 godina pogledao film “Ogrebotina” na TV-u i instant se zaljubio u hip-hop kulturu, kao i gramofone: “Nekoliko meseci kasnije (posle odgledanog filma), kada sam prikupio dovoljno novca, kupio sam katastrofalno loš CD plejer Gemini. Tek sam vremenom dostigao određeni nivo znanja i tehnike, i započeo svoju “DJ karijeru” na rođendanima rodbine i prijatelja, a potom i u kafićima u Skoplju. Premotajte unapred 13 godina i mnogo sati uloženih u traženje muzike i vežbanja i eto me. To nikada nije bila klasična odluka, ja je ne vidim kao takvu. Godine treninga su me učinile dobrim u onome što radim i zaista sam zahvalan što mogu da zarađujem od nečega što bezrezervno volim.”

Bojan nema klasične uzore, već se trudi da bude najbolja verzija sebe: “Nekada je bilo drugačije. Kada sam prvi put došao u kontakt sa svetom DJ-inga ugledao sam se vrhunske scratch DJ-eve kao što su Kbert, D-Stiles i Craze. Moram da pomenem i našeg DJ-a Gocea, koji me je pasivno, ne znajući, motivisao da vežbam i napredujem. Beskrajni portal za svaku vrstu muzike i njeno eklektično miksovanje, s druge strane, otvorili su mi Teo Pariš, Marselus Pitman, MCDE i Huneee.”

Pročitajte i ovo: Fresh: Tam

Bojan najviše voli intimna mesta na kojima može da se poveže sa publikom. Razmena dobre energije je ono što ga motiviše da pušta i stvara muziku. Pored bavljenja muzikom, Bojan je jedan od osnivača Amok radija/Amok bara u Skoplju kao novom kulturnom epicentru grada:

“Ideja se razvijala u poslednje 3-4 godine, ali nismo imali dovoljno vremena da je razradimo. Kako je počela pandemija, našli smo se u potpuno novoj situaciji i prilici da se posvetimo ovom projektu. Ideja je bila da otvorimo prostor u našem gradu gde bismo i dalje mogli da se družimo, vežbamo, slušamo muziku i sve to da predstavimo publici širom sveta, a najlakša i najlogičnija opcija bila je da budemo onlajn. Radio služi kao multikulturalno središte u Skoplju, otvoreno za sve ljubitelje muzike, au okviru prostora imamo i malu tablu - Wax Revival Store, koja je jedina te vrste u Makedoniji čiji je glavni fokus dance muzika. Od prošle godine je tu i Amok bar – gde možete uživati u super kafi, koktelima i dobroj muzici.”

Sa željom da uvek bude u trenutku, Bojan nastoji da se poveže sa ljudima iz regiona sa kojima deli sličan ukus za muziku. Sa druge strane, želi da se posveti više sopstvenoj produkciji, dobroj hrani i druženju.

Poslušajte Bojanov Monthly Operation Mix za Amok radio: https://soundcloud.com/musicsoulcase/sets/monthly-...

i čekirajte sledeće linkove:

https://soundcloud.com/musicsoulcase
www.amokradio.co
https://soundcloud.com/amok-radio
https://waxrevivalstore.com/

Next Page
Loading...
Loading...