Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Kenny Dope Gonzales: 30 godina karijere

Najbolje stvari iz bogate diskografije njujorškog house majstora (2.dio)

  • Mixmag Adria I Foto: Mixmag
  • 4 June 2020

Nakon prve selekcije iz opusa Kennyja Gonzalesa , odnosno njegovih prvih 30 godina stvaralaštva, slijedi drugi dio popisa najznačajnijih djela koja su obilježila dosadašnji tijek njegove karijere. Osim samostalnih singlova i remikseva, pod raznim imenima, tu je i još nekoliko uspješnica koje potpisuje, skupa s Louiem Vegom, kao Masters At Work i Nuyorican Soul...

''The Dope Wax All Stars'', 1990.

Dakle, samostalni singl br.1 Kennyja Dopea, objavljen 1990., u ''školi'' Todda Terryja. Iako je riječ o njegovom debiju prije 30 godina, Kenny kao da je dao naslutiti kakvom se glazbom namjerava baviti. Sve četiri stvari, na neki su način, presjek prošlog, sadašnjeg i budućeg Kennyja.

''Just a lil' dope'', 1991.

Jedan od prvih hitova iz najranije faze iz dvojice Mastera i jedna od onih ''must have'' ploča u asortimanu mnogih DJ-a 90-ih (a i kasnije). Na ploči se nalazi i Kennyjev remiks za ''Blood Vibes'', a na B stranu gostuje Ray Vega, poznati njujorški trubač i Louiev ujak.

''New Dance Beat'', 1992.

Nakon ogromnog hita ''French Kiss'', Lil Louis kojeg i danas često brkaju s Lil' Louiem, na svom drugom albumu ''Journey With The Lonely'', zatražio je upravo Louievu pomoć oko produkcije. MAW se službeno navode kao producenti druge pjesme s albuma ''New Dance Beat''.

''Runaway'', 1996.

Vegin i Gonzalesov projekt Nuyorican Soul pamtimo po nekoliko ''house definition'' ploča, među kojima je i ''Runaway'', na kojoj je vokalne dionice otpjevala India, supruga Louiea Vege. A1 ili ''Original flava'' je obrada istoimene pjesme Loleatte Holloway i Salsoul Orchestra, dok je najuspješniji bio remiks Armand van Heldena na B strani.

''Rock your'', 1997.

Prva Kennyjeva ploča pod imenom Liquid Dope za Henry Street Music, na kojoj se upustio u, dotad slabo prisutnu, fuziju latinoameričke glazbe i disco housea.

''It's allright, I feel it'', 1997.

Uz maestralnu gospel izvedbu Jocelyn Brown i disco-jazz-funk izričaj projekta Nuyorican Soul, ovo je jedna od najpoznatijih pjesama iz opusa Kennyja Dopea i Louiea Vege. Posebna je zanimljivost što se na ploči našao i drum'n'bass remiks Ronija Size, u to vrijeme prilično neuobičajen iskorak za house ploču.

''Watching windows'', 1997.

Kao Nuyorican Soul, Kenny i Louie su izdali svega jedan album i desetak singlova, no puno su intenzivnije koristili ovaj brend kroz niz odličnih remiksva, od '97. do danas. Suradnja s Ronijem Sizeom, osim na singlu ''It's allright, I feel it'', urodila je plodom i na singlu ''Watching windows'' i 14-minutnom verzijom ''Roni Size meets Nuyorican Soul''.

''Funky sensation'', 1998.

Masters At Work obradili su ovaj hit soul dive Gwen McCrae, a prethodno ga već semplirali na ploči ''Get Up'' iz 1994. pa je ova verzija iz '98. novi edit tog singla. Karakterističan je po hip hop beatu, udaraljkama i njegovom izvornom funky osjećaju kojeg su učinili još snažnijim.

''Gotta get your love'', 2002.

Gary Davis objavio je ovo djelo, 25 godina nakon što ga je napisao za bend Clyde Alexander & Sanction. Singl se našao i na kompilaciji ''Disco Spectrum'' Joeya Negra iz '99., nakon čega ga je, u svoje ruke, uzeo i Kenny Dope. Kennyjev edit je autor odlučio uključiti u izdanje iz 2005., objavljeno pod njegovim imenom.

''I got rhythm'', 2004.

Jedina ploča na Dopewaxu koju je Kenny Dope objavio pod imenom Soul Fuzion. Na ploči gostuje niz glazbenika, Louie Vega sa svojom verzijom te Terry Hunter. Gostujući vokal je Valvin Roane.

''I'll house you'', 2005.

Kad majstor, u svoju radionicu, primi stari hip house hit, iz nje izađe - još veći hit... Pogotova ako od originalnog izdanja '88. nitko prije Kennyja 2005. nije napravio konkretan remiks, što je pomalo i necjerojatno...

''Breaks and beats'', 2017.

Dvanaest godina nakon posljednje ''Dope Beats'' ploče, Kenny se vratio svojoj strasti – produkciji DJ toolova koji su bili raritet početkom 90-ih, a još veći raritet 2017. Kennyjev album ''Breaks and beats'' sadrži čak 12 DJ toolova.

Next Page
Loading...
Loading...