Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Nova knjiga “Hush” dokumentira berlinske klubove u vrijeme koronavirusa

Pogledajte fotogaleriju praznih berlinskih klubova

  • Mixmag I Foto: MARIE STAGGAT
  • 10 February 2021

Nova knjiga pod nazivom “HUSH - Berlin Club Culture in a Time of Silence” istražuje gradske klubove usred globalne pandemije. Sastavili su je fotografkinja Marie Staggat i novinar Timo Stein, koji su između travnja i prosinca 2020. posjetili više od 40 klubova u glavnom gradu Njemačke. Među klubovima koje su posjetili su Tresor, Watergate, SchwuZ, Weekend, OHM, Sameheads, Paloma, Kit Kat, GRETCHEN, Else, Arena i Suicide Circus.

Pročitajte i ovo: Razgledajte techno klub u Hitmanu 3, inspiriran je Berlinom

Tijekom posjeta klubovima, razgovorali su s voditeljima, barmenima, DJ-ima, izbacivačima, domarima... kako bi se dobio ekskluzivan uvid u to kako se inače rastuća industrija gradskog noćnog života snalazi u krizi.
U priopćenju se navodi: “Tijekom turneje po klubovima autori su se susreli s ljudima koji ne samo da se trude zadržati posao, već se boje i da izgube mjesto koje nazivaju domom. Upoznali su ih na mjestima koja su stvorena za ljude, ali koja su impresivna čak i onda kad su potpuno prazna.”
Prihod od prodaje knjiga ići će za pomoć berlinskim klubovima koji su uključeni u projekt.

Pročitajte i ovo: Kako je pad Berlinskog zida formirao gradsku techno scenu

Marie Staggat započela je karijeru u legendarnom berlinskom Tresoru u dobi od 21 godine i fotografirala je mnoge DJ-e koji su svirali tamo. Godine 2016. objavila je svoju prvu knjigu “313ONELOVE”, koja govori o elektroničkoj glazbenoj sceni Detroita.

Timo Stein pisao je za glazbeni magazin Spex, radeći kao urednik, pratio je politiku i kulturu, a šest je godina radio i kao urednik u Ciceru. Također je, među ostalim, objavljivao članke u njemačkim dnevnim novinama Der Tagesspiegel i Rhein-Zeitung.

“HUSH” će 1. ožujka ove godine objaviti Parthas Verlag, a bit će dostupan na parthasverlag.de, u kluboivma ili u vodećim knjižarama.

Pročitajte i ovo: Rave The Planet - nova parada u Berlinu

Pogledajte cover knjige i neke od fotografija.

Load the next article
Loading...
Loading...