Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Najbolji techno miksevi iz 90-ih dostupni na internetu

2. dio

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook
  • 9 April 2021

Nastavljamo naš popis najboljih techno mikseva iz 90-ih koje možete slušati online...

STACEY PULLEN - ''LIVE FROM LEUVEN, BELGIUM'' (1997.)

DJ set iz ponajbolje faze Staceya Pullena, o kojem, ovog tjedna pišemo i u rubrici Kronike plesnog podija. Nakon što je objavio i nekoliko singlova za belgijski R&S, Pullen je postao jedan od omiljenih DJ-a u Belgiji i Francuskoj, krajem 90-ih.

DJ PIERRE - ''COSMIUM - EVOSONIC RADIO KÖLN'' (1997.)

Gostovanje DJ Pierrea u emisiju Cosmium Radio Alexa Beeba, u kojem ovaj pionir acid zvuka servira upravo ono što se od njega i očekuje - beskompromisno opskurni acid zvuk, stvoren za mračne podrume.

UNDERWORLD - ''LIVE AT I LOVE TECHNO'' (1998.)

Legendarni live Underworlda s festivala I Love Techno iz 1998., ujedno i eklatantni primjer koji dokazuje zašto su, u to vrijeme, bili jedna od najpopularnijih skupina na svijetu. Nezaobilazan segment je i jedinstveni Karl Hydea, odlično zabilježen na ovoj snimci.

JEFF MILLS - ''STARS X2'' (1998.)

StarsX2 je bila serija bootleg kazeta koja se mogla nabaviti od '96. do '00., a nudila je neslužbene mikseve i radijske setove poznatih house, techno, trance i garage DJ-a. U ovom slučaju radi se o jednom dijelu zabilježenog DJ seta Jeffa Millsa i Svena Vätha.

DJ T-1000 - ''LIVE SABOTAGE, LIVE IN BELGIUM'' (1998.)

Belgija je, krajem 90-ih, bila pravi poligon za techno, a posebno su dobro prolazili američki DJ-i. Među njima je i Alan Oldham ili DJ T-1000, klasa Detroit legende i njegov set iz kluba H2O, kasnije službeno objavljen na američkom X-Sight Recordsu.

JUAN ATKINS - ''LIVE AT FLEX, VIENNA'' (1998.)

Jedan od najboljih DJ setova Juana Atkinsa koji nas, u manje od sata i pol, vodi od old school electra, preko Detroit techna, do mračnog minimala. Bečki Flex je, tako, te '98., dobio kratku retrospektivu techno pokreta iz prve ruke.

DAVE ANGEL - ''39 FLAVOURS OF TECH FUNK'' (1998.)

Dave Angel, jedan od originalnih britanskih techno artista, kroz ovaj je miks, predstavio svoju jedinstvenu formu - fuziju techna i funka koju je prozvao tech-funk, a tracklista uključuje širok spektar imena: Luke Slater, Ian Pooley, Jan Driver, Cari Lekebusch, Olav Basoski i dr.

DAVE CLARKE - ''FUSE PRESENTS DAVE CLARKE'' (1999.)

Dave Clarke aka The Baron snimio je ovaj vrhunski set za kultni belgijski klub Fuse. Tehnički perfektan, glazbeno već pomalo u svojoj electro-techno fazi. Osim kao miks, ova je kompilacija izašla i kao trostruko vinilno izdanje.

JOEY BELTRAM - ''THE SOUND OF 2AM'' (1999.)

''The Sound Of 2AM'' je miks Joeya Beltrama, u njegovoj najboljoj i najslavnijoj fazi. Uz konstantni tempo od oko 140 BPM-a, u ovom vrlo energičnom setu, Joey vrhunski miksa uplifting techno, na samom pragu trancea.

JAMES RUSKIN - ''LIVE AT FUSE'' (1999.)

James Ruskin je, svojedobno, bio sinonim za UK Techno, a krajem 90-ih bilježi i svoju naproduktivniju produkcijsku fazu. Ovaj miks je iz belgijskog Fusea, neposredno nakon što je objavio svoj prvi album ''Further Design''. U setu se mogu čuti i djela ostalih perjanica britanskog techna, poput Bena Simsa ili Surgeona.

ELLEN ALLIEN - ''LIVE AT 1040, LEIPZIG'' (1999.)

Ellen Allien je, nakon brušenja DJ zanata, tijekom 90-ih, u najboljim berlinskim klubovima: Tresoru, Bunkeru ili Ostgutu, 1999. osnovala Bpitch Control i zacrtala svoj put uspjeha, na kojem i danas prilično dobro stoji. Klub 1040 u Leipzigu, tih je godina, bio jedan od istočnonjemačkih techno hramova.

CARL CRAIG - ''DETROIT TECHNOLOGY 89X'' (1999.)

89X je bila radijska emisija koju je uređivao i vodio upravo Carl Craig kojeg možemo čuti u ovom izdanju iz 1999. Većina mikseva iz ove emisije dostupna je putem arhive Detroit Institute Of Techno.

JEFF MILLS & LAURENT GARNIER - ''I LOVE TECHNO'' (1999.)

Legendarni DJ set dvojice velikana techno glazbe, Millsa i Garniera, u kojem su izmiksali sve najveće techno hitove iz ovog perioda - od Millsovih Bellsa, Jaguara, Gaetana Parisia, Marca Baileya itd.

Next Page
Loading...
Loading...