Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Hod po pisti uz DJ mix

Donosimo pregled nekih od suradnji modnih kuća i slavnih DJ-eva za potrebe modnih kampanja i revija

  • Roberta Novosel I Foto: Instagram
  • 17 July 2019

Ranije smo pisali kako su se neki od poznatih DJ-eva okušali u kreiranju vlastitih modnih komada, ali i u suradnjama s poznatim markama poput Ray Ban naočala. Osim toga, neki su i bili dio modne industrije, radeći kao modeli, poput Amelie Lens. Glazba i moda često su nespojivi, pa nije ni čudo da su neki od poznatih DJ-eva za modne revije pripremili posebne mixeve. Modne kuće najčešće biraju oštri i mračni zvuk za svoje revije pa se tako na revijama mogu čuti mixevi Richieja Hawtina, Justicea, ali i Jamiea xx-a. Donosimo pregled nekoliko suradnji između DJ-eva/glazbenika i modnih kuća.

Daft Punk – Louis Vuitton

Francuski duo za modnu kuću Louis Vuitton pripremio je mix od osam stvari od kojih su četiri bile njihove uz dodatne produkcije s Kanyeom Westom i Busta Rhymesom. Ovim se miksom predstavila kolekcija za proljeće i ljeto 2008. godine koja je te godine ubacila modne dodatke poput prozirnih rukavica do lakta te razne futurističke oblike izrađene od tila koji su se nosili na glavama modela. Kolekcijom su prevladavale pastelne boje poput roze, nježno zelene i plave te materijali poput vinila koji se prošle godine opet vratio u modu. Futuristički zvuk Daft Punka futuristički prizvuk sa synthom odlično se uklopio sa autentičnom kolekcijom Louis Vuittona koja nas je u to doba odvela u neka buduća vremena.

Richie Hawtin – Calvin Klein, Prada

Raf Simons koji radi za modnu kuću Calvin Klein za svoju je prvu kolekciju odabrao techno virtuoza Richieja Hawtina koji je za suradnju odabrao mistične stvari koje svoje mjesto obično ne mogu pronaći na svakodnevnim plesnim podijima. Kompleksne stvari DJ-eva poput Ioscila i Skee Maska zasigurno su iznenadile posjetioce, a osobito Rafa Simonsa koji je otvoren prema raznim žanrovima elektroničke glazbe. Da je Richie Hawtin poželjan u modnim kućama, potvrdilo se i ovog svibnja kad je zavrtio svoj set za vrijeme modnoga tjedna u Prada Resortu.

Dixon – Givenchy

Berlinski techno DJ Dixon pobrinuo se da svojim jedanaestominutnim miksom poprati jesensku i zimsku kolekciju Givenchya 2016./2017. Svojim mračnim zvukom stopio se s kolekcijom koja gotovo da i nije sadržavala boje. Glavne teme Givenchyjeve kolekcije bili su oštri i klasični komadi, sa sjajnim detaljima koji se mogu nositi kao street style, ali i za ozbiljnije prigode. Dixonov mix sadržavao je obradu Christiana S pjesme Killing Me od Little Dragona, Drowned od The Golden Filtera, ali i Brittle od Ricarda Tobara.

Jamie xx – Kenzo

Londonski modni tjedan 2013. godine nije mogao proći bez tada aktualne britanske zvijezde Jamiea xx-a. Njegov mix može nudio je prepoznatljivi zvuk jednostavnih melodija sa soul i jazz prizvukom. Kao i sve čega se do sada Jamie dotakao, ni ovo nije prošlo bez emocija.

DJ Koze – Herr von Eden

DJ Koze svoj je album 2017. godine najavio pjesmom “Seeing Aliens” za koju je spot bio snimljen upravo kako bi se promovirala muška odjeća njemačkog dizajnera Herr von Edena i njegovu jesensku i zimsku kolekciju. Napeti singl predstavio je kolekciju ispunjenu klasičnim komadima poput kaputa i šešira, ali i raznim printevima poput kariranog i točkica. I sam spot kreiran je trippy i negative efektima koji su posebno naglasili i napeti zvuk, ali i neobične printeve.

Justice – Dior Homme

Justice je svoju stvar "Planisphère" preuzeo s njihovog EP-a koji se sastoji od četiri dijela pod istim nazivom za kolekciju Dior Hommea 2009. godine. Stvar "Planisphère" kao da je snimljena za tematiku neke video igre u kojoj likovi odlaze u borbe, čime se naglasila kolekcija ispunjena kožnim i vinil komadima te sezone nakon što su modeli prošetali pistom. Ono što se posebno izdvajalo u cijeloj kolekciji su sunčane naočale kako bi se postigao futuristički izgled, ali i avangardnost rozih i metalik plavih jakni.

Load the next article
Loading...
Loading...