Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Studio tour: Henri Bergmann

Na Međunarodni dan žena idemo u studio house & techno DJ-ice i producentice

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 8 March 2023

Na današnji Međunarodni dan žena, posjetit ćemo studio jedne house & techno DJ-ice i producentice. Henri Bergmann poznata je po svom emotivnom i melodičnom soundu, a njezina je prošla godina ispunjena izdanjima, nastupima i velikom podrškom nekih ključnih igrača.

Godine 2022. izbacila je ‘Protection', čiji remiks potpisuje Dodi Palese, te 'Higher Dimension', koji je dobio odlične kritike, nakon čega je uslijedio njezin kritički hvaljeni EP Mind Control na Watergateu koji sadrži remikseve Stephana Jolka i Echonomista. Godina je bila i puna nastupa, u Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Kolumbiji, Turskoj, Indiji, kao i nastup u glavnoj dvorani Pache, dva ADE nastupa, kao i festivalski nastupi na Glastonburyju, Noisily, Wilderness & Secret Garden Partyju...

Ovu je godinu počela nastupima u Libanonu i Londonu ali i na Grammyjima a pred njom su nastupi na mjestima kao što su Zamna Miami, Tulum & Dubai, turneja u Vijetnamu, debi na Nordsternu, uz već potvrđene bookinge za festivale za Noisily, Rituals, Lost Village & Vibrancy Open Air. Valja obratiti pažnju i na njezinu izdavačku kuću Automatik koja slavi godinu dana od njezine hit pjesme 'Higher Dimension', s nizom izvrsnih novih remiksa Hernana Cattanea & Soundexilea, Bergmanna, Thodorisa Triantafilloua i Humana Riasa.

Ova uspješna producentica i DJ-ica, odnedavno i majka, ugostila nas je u svom studiju i izdvojila neke od njezinih najdražih dijelova opreme.

Shure SM58

Ponekad lo-fi zvuči bolje i lijepo je moći držati mikrofon sasvim pri ustima, a da ne uhvatite svu okolnu buku. Osjećam se ugodno kad ga koristim, što je, po mom mišljenju, najvažnije pri snimanju vokala. Također imam mikrofon Warm Audio 87 koji je budget verzija Neumana 87 koji smo koristili na Higher Dimension i Simulacrum, ali ja osobno radije koristim Sm58 Shure.

Juno106

Klasik. Korišten u nekom obliku ili formi na gotovo svakoj pjesmi koju sam ikada objavila. Jednostavan je za korištenje i nevjerojatan za leadove, padove i smione synthove.

Behringer PolyD

Nevjerojatno za bass leadove. Oduvijek sam željela Moog Sub37 ili Matriarch, ali na kraju sam dobila 'next best thing' i nisam stigla nadograditi. Arturia Mini V također je dobra verzija soft sintisajzera, ali većinu vremena na kraju koristim Divu.

Vocoder VC340

Ima lijepe retro stringse i muške i ženske vokale koji zvuče pomalo poput melotrona. U početku sam ga koristila na Higher Dimension, ali sam se onda odlučila za 'boys choir' iz svoje knjižnice samplova. Koristili smo vokoder na We Just Keep on Going.

Arturia Micro Brute

Dobar je za arps i leadove, a microfreak je dobar za sound fx i zvukove perkusija. Još ga treba iskoristiti do punog potencijala.

Xfer - Serum

Moj izbor soft-syntha. Lagan na procesorskoj snazi, intuitivan za korištenje, izvrstan za basove i leadse i gotovo sve. Vjerojatno ćete ga čuti u svim mojim pjesmama.

Next Page
Loading...
Loading...