Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: FloatingChord - Rhadoo Remixes [Floatingchord]

Krema rumunjske underground produkcije!

  • Damir Ludvig
  • 22 November 2022

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 FloatingChord - Dubtraxx

Prva je ploča nezavisne etikete Floatingchord bilo je više nego dobar razlog da nabavim njihovu novu ediciju. Po svemu sudeći nisam požalio, a drugi je nastavak sage ne samo ispunio, već i nadmašio očekivanja. Iako je jedini zvučni zapis na A-strani ujedno i jedini potpuno novi uradak na vinilu, ništa na ovom izdanju nije prepušteno slučaju. Dubtraxx je kontemplativna tema koja se provlači kroz više od osam minuta, a njen je nenametljivi šarm uz lagani razvoj aranžmana čini meditativnim sredstvom koje slušatelja odvodi u trans. Ime djela najbolje opisuje tehnički pristup obradi zvuka, a čak i da je ovo jedini uradak na ploči, moja bi očekivanja bila ispunjena. No, A-strana je tek početak priče, jer najveća vrijednost ovog izdanja nalazi se na B-strani.

B1 FloatingChord - Escape Through A Dream (F.U.P. Remix)

Radu Bogdan Cilinca najpoznatiji je pod monikerom Rhadoo, a aliasi kao što su Atbash, DJ N!men!, Nea Marin, Adsum i Bim Bim, omogućuju mu da se izražava kroz različite podžanrove. Rhadoo glasi kao najcjenjeniji rumunjski DJ i producent, a jedna je od ključnih figura odgovornih za popularnost specifičnog underground zvuka zvanog Rominimal. Escape Through A Dream oduševljava kao jedini zvučni zapis na B-strani prvog izdanja etikete Floatingchord, a desetminutna verzija koju je odradio Rhadoo, materijalu daje šarm plesnog klasika. Hipnotička kozmička vožnja igra se prostornim efektima i poliritmičkim elementima, a pretvara bazičnu ideju u remek-djelo bez premca. Zahvaljujući bezvremenskoj dimenziji remiksa, ploča će funkcionirati ne samo za iskusne partijanere, već i za generacije koje tek dolaze.

B2 FloatingChord - Zundp (Nea Marin Remix)

Zundp je naslovna skladba prvog izdanja etikete Floatingchord, a novu je verziju odradio Rhadoo, ali pod imenom Nea Marin, odnosno Ujak Marin. Ovaj je pseudonim ujedno i ime popularne rumunjske komedije o zamjeni identiteta iz 1979. Iako remiks nije ni malo komičan, rumunjski je prvoligaš zamijenio identitet izvorne teme i u potpuno drugačijem stilu oplemenio osnovnu ideju. Remiks je psihodelično putovanje kroz slojeve zvučnih kulisa, a njegova primjena na plesnom podiju je neupitna.

Load the next article
Loading...
Loading...