Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Jay Lumen - Terra [Footwork]

Optimalna doza emocija, euforije i energije!

  • Damir Ludvig
  • 21 December 2022

Ova je odlična ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Jay Lumen - Terra

Svima koji su prestali vjerovati u razvoj Techno glazbe, Jay Lumen, je već u prvih nekoliko nanosekundi A-strane začepio usta. Lumen je još jednom nadmašio samog sebe, a hipnotička bas linija u kombinaciji s meditativnim pozadinskim zvukovima, neobičnim efektima i žestokom ritam sekcijom, čini ovo djelo najbliže strukturi Psy Trance produkcije. Čak i ženska vokalna naracija u zatišju prije kulminacije aranžmana podsjeća na rane Goa uratke. No ipak, umjesto klasičnih goaških činela i bas bubnja, Csaba Lumnitzer zadržava Techno estetiku u prvom planu. Ovo smisleno osmišljeno vinilno izdanje na A-strani se bavi jednim zvukom, a B-stranu obilježava utjecaj ranog hard house stila s kraja devedesetih i rave prizvuka koji su sjedinjeni pod istom kapom.

B1 Jay Lumen, [ Wex 10 ] - Pressing

[ Wex 10 ] pripada novoj generaciji producenata, a njegov je pristup klasičnom Techno zvuku, nadopunjen tehnološkim inovacijama. Smješten u Francuskoj, ovaj je mladi umjetnik već odavno na play listama DJ faca kao što su Loco & Jam, Hollen, Thomas Schumacher, Drunken Kong i mnogi drugi, a bilo je vrijeme da se nakon imena kao što su Cristian Varela, Robert Babicz, Pan-Pot, Simina Grigoriu, Spartaque, Drumcomplex Heerhorst, Roberto Capuano, marketinški veže uz najvećeg mađarskog Techno igrača do sad. Beskompromisan materijal slušateljstvu ni u jednom trenutku ne daje predah, a oslanja se na jednostavne akorde i semplirane povike koji tjeraju na spontane plesne pokrete. Pressing nije glazbena revolucija, ali je znalački odrađen s pravom dozom emocija, euforije i energije.

B2 Jay Lumen - 2K Roller

Zadnji zvučni zapis na B-strani, uradak je s albuma Voyager, o kojem savm već pisao u ovoj rubrici. Kristalno čista produkcija igra se s fluidnom fuzijom klasičnih i suvremenih elemenata koji čine psihodeličnu atmosferu kojoj je teško odoljeti. Iako su vokalni semplovi upotrebljeni na način koji je punio vrhove plesnim ljestvica s početka stoljeća, za razliku od pristupa aranžmanu koju je u to doba imao Mauro Picotto, Lumen demonstrira kontrolu zvuka u svakom trenutku, a njegov je način aranžiranja superioran. Glazba koja će na prvu funkcionirati na svakom plesnom podiju, a pri tom neće dosaditi ni pri višestrukom slušanju u udobnosti vlastitog doma.

Load the next article
Loading...
Loading...