Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Various Artists - Parquet Most Wanted Ep 22

Poletni Melodic Techno i Indie Dance zvuk idealan za ispraćaj godine!

  • Damir Ludvig
  • 27 December 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Solee - Skywalker

Iako sam pred dva tjedna pisao o singlu koji je Normen Flaskamp, poznatiji pod pseudonimom Solee, objavio na svojoj novoj etiketi Future Romance, bio bi grijeh za kraj godine preskočiti kompilaciju Parquet Most Wanted Ep 22. Kao i pri komparaciji s laminatom, kad su u pitanju podne obloge, pravi je Parquet nezamjenjiv. To dokazuje već prvi zvučni zapis na A-strani. Skywalker je fatalan kao Anakin, a beskompromisan kao Luke u prvoj trilogiji Ratova Zvijezda. Glazba koja bi funkcionirala na plesnom podiju prije deset godina, a sigurno će pokretati publiku na ples i u sljedećoj dekadi.

A2 Cary Crank & Obl - Spitfire

Drugi zvučni zapis na B-strani, također donosi suvremeni Melodic House & Techno zvuk koji je sve popularniji na plesnim podijima širom svijeta. Materijal tijekom sedam minuta uzbudljive plesne glazbe uspješno ruši barijeru između svijesti i podsvijesti i baca u trans. Utjecaj psihodelične elektronike uz dozu Electronic body music primjesa, te klasično trance zatišje pred buru, spretno su spojeni u skladno strukturiranu cjelinu. Tijekom hipnotičkog aranžmana, Spitfire demonstrira studijske vještine, usredotočene na naprednu viziju audio produkcije koja elemente prošlosti obrađuje na svjež način.

B1 Monastetiq ft.Zanjma - Glucose

Za razliku od A-strane, B-strana se usredotočuje na Indie Dance zvuk, a prvi je uradak na ovoj strani razlog zašto je ova ploča odnedavno zauzima posebno mjesto u mojoj kolekciji vinila. Sugestivni stihovi, senzualni ženski vokali, inovativni pristup tonskoj obradi, pojednostavljeni ritam i dinamični aranžman, odlike su pjesme koja je jedan od mojih ovogodišnjih favorita.

B2 Marc Depulse & Rafael Cerato - Montague

Robotski vokali i melodijske linije karakteristične za talijanski disco, okviri su koji na prvi spomen asociraju na glazbu osamdesetih. Kad im se pridruže jednostavni arpeggio zvukovi arkadnih igara, dojam ere fudbalerki, ključeva obješenih na telefonskoj žici i padobranskih hlača još više dolazi do izražaja. No, produkcijski i aranžmanski zahvati ukazuju na suvremenu produkciju ranih dvadesetih. Montague je superiorna završnica konceptualno osmišljene cjeline koja elegantno povezuje, prošlost, sadašnjosti i budućnost.

Load the next article
Loading...
Loading...